Korda Gyuri bácsinak köszönhetek mindent

2008.11.05. 11:05 Módosítva: 2009.03.06. 13:31
Saskőy Szabolcs egykori labdarúgó-játékvezető három éve kezdett el komolyabban foglalkozni a pókerrel. A hét végén 6400 eurót nyert vele.

Az egykori labdarúgó-játékvezető Saskőy Szabolcs a 41. helyen végzett a hét végi budapesti PokerStars.com European Poker Tour (EPT) versenyen. Saskőy komoly botrány közepette vonult vissza a bíráskodástól, bűncselekményekkel vádolták, négy hónapot előzetesben is töltött. A futballal végképp leszámolt, az Indexnek most elmondta, új hobbija sokkal izgalmasabb, anyagilag is vonzóbb, mint a játékvezetés.

„Idén négyszer voltam külföldön versenyen, egyiken se szerepeltem rosszul. Zeldenben és Bécsben döntő asztalnál ültem, Badenben 180 indulóból lettem a 11. Egyedül Monte-Carlóban nem ment jól, kiestem az első fordulóban” – sorolta Saskőy.

A budapesti tornáról elmondta, a beugró 4300 euró volt, a 41. helyezésével keresett 6500 eurót, így nyereséggel zárt. Főleg ha hozzávesszük, hogy ezúttal nem kellett a teljes nevezési díjat befizetnie, mert egy szatelitverseny megnyerésével harcolta ki a részvételt a tornán, így csak 30 ezer forintba került neki az indulás.

„A versenyen saját hülyeségem miatt nem végeztem előrébb. Egy A7 volt a kezemben, erre all-int mondtam, bízva benne, hogy megijednek, és nem jönnek velem, így besöpörhetem a vakokat, amik jelen esetben 500 volt fejenként” – mondta Saskőy, aki után már csak egy olyan versenyző ült, aki egyébként is tutista, csak biztosra megy.

Saskőy bíróként
Saskőy bíróként

„Most is egy AK volt a kezében, így is legalább öt percig gondolkozott. Végül megadta. A flopba feljött egy hetes, de mielőtt nagyon örülhettem volna, a turnba egy király is, így ő nyert az én félblöffömmel szemben.”

A volt bíró elmondta, csak három éve foglalkozik komolyabban a pókerrel. "Elsősorban Korda Gyuri bácsinak köszönhetem ezt, az ő közvetítései hozták meg számomra a kedvet a játék iránt.”

Saskőy nagyon örül, hogy megtalálta ezt a játékot, amelyben a családja is támogatja, főleg, hogy a legtöbb versenyt pluszban fejezi be. Bevallása szerint a legnagyobb nyereménye egy versenyen 20 ezer euró volt.

„A budapesti verseny után az interneten is beszálltam egy játékba, ahol ezer indulóból a 28. lettem, és nyertem 1050 dollárt. Amíg a játékvezetésben egy vb-döntő vagy egy BL-döntő lett volna a csúcs, addig itt egy EPT-tornagyőzelemmel lennék igazán elégedett. Így érthető, hogy nem vagyok elégedett a mostani szereplésemmel.”

Egy-egy jelentősebb tornára nem készül fel külön, igaz, előtte sokat pihen. Elismerte, sok esetben szerencse is kell a jobb szerepléshez. A mostani versenyen is volt szituáció, melynek során színsorra ment, és miután nem jött be, már felállt az asztaltól, amikor szóltak, hogy nyert, mert sora lett.