Texasi pókeres nyerte a négyszázmilliót

2009.02.27. 15:20 Módosítva: 2009.03.06. 13:06
Andrew Cimpan közel 11 óra játék után nyerte meg a World Poker Tour Los Angeles Poker Classic hatfős döntőjét.

Öt nap, közel ötven óra tiszta játékidő, és 690 kieső után hat játékos maradt a World Poker Tour Los Angeles Poker Classic döntőjében, ők játszottak a 400 millió forintos fődíjért a Commerce Casino-ban.

A döntő asztal magyar idő szerint hajnali egykor kezdődött és csaknem tizenegy óra játék után Andrew Cimpan győzelmével ért véget.

Eleinte állóharc alakult ki, bár volt néhány duplázás, a versenyzők többnyire óvatosan játszottak, így alapvetően nem sok változás volt a zsetonállásban, Cornel Andrew Cimpan két óra játék után átvette a vezetést.

66 leosztás és közel 3 óra játék után volt meg első kieső, a Full Tilt Poker által szponzorált Chris „Jesus” Ferguson. A világ egyik legjobb versenyjátékosának tartott Ferguson élete második WPT-döntőjébe short-stackként érkezett, és miután helyzetén nem tudott változtatni, így a 6. helyen, 240 538 (57 millió forint) dollárral búcsúzott, írja a PókerAkadémia.com.

Egy órával később, a 97. leosztásban távozott Pat Walsh, zsetonmennyisége folyamatosan csökkent, és végül Binh Nguyen az 5. helyen ejtette ki. Walsh 310 694 dollárt, 74 millió forintot nyert.

Ekkorra teljesen átrendeződött a zsetonállás. A korábbi chip leader Andrew Cimpan az utolsó helyre csúszott vissza 1 millióval, hasonló stackkel rendelkezett Chris Karagulleyan is. A mezőny élén Binh Nguyen és Mike Sowers álltak, 5-5 milliós stackkel.

Újabb 1 óra telt el, és a 110. leosztásban - ahogy várható volt, az egyik short-stack – Chris Karagulleyan esett ki. Kragulleyan egy peches leosztásban, Andrew Cimpan ellen búcsúzott a 4. helyen (430 963 dollár, kb. százmillió forint).

A mezőny élén továbbra is Nguyen és Sowers állt, ám a duplázással Cimpannak sikerült közelebb kerülnie ellenfeleihez. Néhány leosztással később Cimpan ismét megkétszerezte stackjét, egy pénzfeldobásos szituációt nyert meg Sowers ellen. A kassza megnyerésével Cimpan az élre ugrott, míg Sowers a harmadik helyre csúszott vissza.

Nyolc perccel később Sowers beleszaladt Nguyen jóval erősebb lapjaiba, és a 3. helyen 654 797 dollárral (156 millió forint) kiesett. Sowers negyed óra alatt veszítette el teljes zsetonmennyiségét, és lett chip leaderből kieső.

Egy maratoni, ötórás heads-up végén Andrew Cipman nyerte a WPT L.A. Poker Classicot és az 1 686 760 dolláros (401 millió forint) fődíjat. Binh Nguyen végzett a második helyen, nyereménye 935 424 dollár, azaz 222 millió forint.