Rákbeteg társukért kopaszra borotváltatták magukat a pókersztárok

2009.12.18. 15:13
A 23 éves Thuy Doan rettegett játékos, a betegséget augusztusban diagnosztizálták nála, a haja kihullott a kemoterápia miatt, valószínűleg elveszíti bal lábát.

December 14-én kezdődött a 15 000 dolláros World Poker Tour Doyle Brunson Poker Classic versenysorozat főversenye. Az idény utolsó idei nagyversenyén - mint mindig - pókermezőny legnagyobbjai jelentek meg.

Közülük tizenheten különleges és példaértékű tettet hajtottak végre, kopaszra borotválták fejüket, hogy kifejezzék szolidaritásukat Thuy Doannel, írja a Póker Akadémia.

A 23 éves, amerikai Doan-t a női pókermezőny legnagyobb tehetségének tartják, félelmetes cash game-játékos, de versenyjátékosként is remek eredményei – WSOP-versenyen döntős helyezés és több mint 100 000 dollár élőnyeremény - vannak.

„2009 nagyon változatos év volt, lediplomáztam, Kaliforniába költöztem és elhatároztam, hogy hivatásos pókerjátékos leszek. Nem gondoltam volna, hogy közben a rákkal kell megküzdenem.”

A betegséget 2009 augusztusábán diagnosztizálták, a daganat a bal bokájában alakult ki. Kemoterápiával kezelik, és bár a tumor nem nőtt tovább, valószínűleg elveszíti a bal lábát.

Doan a sokáig titkolt rossz hírt nemrég jelentette be, mikor haja a kezelések hatására hullani kezdett. Ekkor találta ki a pókerveterán Barry Greenstein, hogy szolidaritásból ő is kopaszra vágatja haját, és minél több embert megpróbál rávenni, hogy hasonlóképpen cselekedjen.

Tom "durrr" Dwant kopasztják

„Felhívott Barry és azt mondta, hogy a WPT-versenyen többen kopaszra borotválják majd a fejüket értem, és ezért mindenképpen menjek el. Természetesen nem mondtam neki nemet.”

Greensteinnak végül 16 embert sikerül meggyőznie, többek között a verseny névadója, a pókerlegenda Doyle Brunson, az online fenegyerek Tom „durrr” Dwan, Eli Elezra, Joe Sebok, Bertrand „ElkY” Grospellier, Peter Jetten és Sorrel Mizzi is vállalta a feladatot.

„Elképesztő, hogy mennyire aranyosak és együttérzőek voltak – még azok is, akikkel soha nem találkoztam! Nagyon ritka dolog ez a mai világban, és ez is mutatja, hogy a pókerjátékosok mennyire önzetlenek tudnak lenni.”