Kétmilliárdot bukott tavaly a pókerbajnok

2010.02.12. 17:04
Patrik Antoniusnak volt néhány rossz befektetése: ritkén nyer, de 50 ezer dollár alatt nem fogad, golfon is dollármillókat vesztett.

Patrik Antonius az egyik legfélelmetesebb készpénzes játékos, 2009-ben közel 9 millió dollár profitot termelt a Full Tilt Poker oldalán. A 29 éves finn mégsem zárta pluszban az évet, szponzorálással, sportfogadással és golffal több mint 2 milliárd forintot vesztett, írja a Póker Akadémia.

"Volt néhány botrányos befektetésem. Nagyon sok pénzt buktam azzal, hogy játékosokat szponzoráltam, és a sportfogadás sem jött be. Peches vagyok más játékosokkal: eddig körülbelül tízmillió dollárt toltam bele szponzorációba, amiből semmi sem jött vissza. Ez nagyon sok pénz, valószínűleg életem végéig nem leszek képes újra összegyűjteni. A sportfogadás szintén rengeteg pénzem emésztette fel. Nálam 50 000 dollár a legkisebb tét, és ha nagyon belegondolok, egyetlen fogadásom sem jött be tavaly. Na meg ott a golf is, amiben ugyancsak milliókat buktam. Hatalmas vesztő vagyok ebben a játékban."

Antonius a pókervilág ideálja, nehezen emésztik meg gyenge jellemét.

„Ő a pókeresek Brad Pittje, többször választották meg a legszexisebb pókerjátékosnak, 29 éves korára dollármilliós vagyona, gyönyörű felesége van, aki a második gyermekével terhes. Nem akarom elhinni, hogy ilyen szenvedélyei vannak" - nyilatkozta egy rajongója.