Százmilliót csalt a szerb pókerbajnok?

2010.11.10. 14:05
Újabb pókeres lehet érintett a csalásban: Ali Tekintamgac ellen nyomozás folyik, de az EPT Tallin High Roller bajnoka, Perica Bukara is gyanúba keveredett.

A WPT-bajnok Ali Tekintamgacot csalás miatt kizárták a 3,8 millió euró összdíjazású francia pókertorna, a PPT Cannes november 7-i döntőjéből. A szervezők visszanézték a selejtezők felvételeit, kiderült, hogy Tekintamgacnak néhány sajtós jelzett az ellenfelek lapjáról.

A németet a Pokerboom bloggerei segítették. A nürnbergi lap csak ritkán jelentkezett hírekkel, nem voltak hirdetõik, a költséges utazás ellenére mégis szinte minden jelentõs pókerversenyen ott voltak, például a WPT Barcelonán és az EPT Tallinon is, amelyeken Tekintamgac több mint 350 ezer dollárt nyert, írja a Póker Akadémia.

Az eset óta lezárt online pókermagazin fake oldal volt, amit azért hoztak létre, hogy a bloggerek bejuthassanak a nagyobb pókerversenyekre, az asztal mellõl segítve dollárszázezres nyereményekhez Tekintamgacot.

Német lapok szerint egy másik pókerprofi, az EPT Tallin High Roller versenyét megnyerõ Perica Bukara is érintett lehet az ügyben. Bukara szerb származású, de hosszú ideje Nürnbergben él. Tekintamgac és a Pokerboom-tulajdonos Edmund Buiac közvetlen baráti körébe tartozik, blogot vezetett a Pokerboom-on és szinte minden tornára Tekintamgaccal utazott.

Mindkét pókeres harmincas éveiben jár, tapasztalt játékosok, ennek ellenére 2009 második feléig egyiknek sem volt komolyabb élõtorna eredménye. A Pokerboom indulása után viszont egycsapásra eredményesek lettek, Bukara 465 ezer, Tekintamgac 461 ezer dollárt nyert idén novemberig.

Az EPT Tallinon mindketten gyanúba keveredtek. A fõversenyen 36. Tekintamgac asztala mellõl - néhány játékos figyelmeztetésére - a szervezõk elküldték az újságírókat, de Bukara High Roller gyõzelmét is sokan megkérdõjelezték, számos pókerprofi szerint rendkívül gyenge játékkal nyert, ugyanakkor mintha tudta volna, mivel játszanak ellenfelei, sokszor tartott nagy emeléseket meglepõ lapokkal. Asztala mellett a Pokerboom bloggerei is ott voltak.

Jelenleg csak Tekintamgac ellen folyik nyomozás, de Bukara is képbe kerülhet. Ha a bíróság elõtt is bizonyságot nyer a vád, a csalókra börtön vár.