Megint a FIFA-n röhög a fél világ

2015.12.16. 14:42

Az Aranylabda-átadás gálájára új műsorvezetőt talált a futball világszövetség. A Hobbit című trilógiából ismert főszereplő és komikus, James Nesbitt lesz az est egyik házigazdája, a másik a már tavaly megismert Kate Abdo.

A brit lapok szerzői hatalmas szemeket meresztgetnek, és gúnyosan kérdezik, hogy a fenébe sikerült éppen őt kiszemelni a gálára? Persze a választ sokan sejtjük: a FIFA és az UEFA a válságát éli, Az UEFA-elnök Michel Platini az Eb-sorsolásról konkrétan ki volt tiltva, ugyanígy a korrupciós botrányok miatt Sepp Blatter sem vehet részt a FIFA-eseményen.

Platini nemet mond

Michel Platini nem vesz részt a FIFA etikai bizottságának meghallgatásán. A testület péntekre idézte be az európai szövetség elnökét, aki szerdán ügyvédjein keresztül jelezte, hogy nem megy el a tárgyalásra. Platini 90 napos eltiltása január 5-én jár le.

Emiatt igyekeznek valahogy elterelni erről a figyelmet, ez most egy ilyen próbálkozás.

Kié lesz az Aranylabda?

Abdo amúgy arról beszélt, hogy amikor tavaly megkapta a felkérést, arra gondolt, hogy ilyen csak egyszer adatik meg az ember életében, de most hogy ismét ő lesz a házigazda, az már igazi privilégium.

Amit Nesbitt futballkapcsolatairól lehet tudni, hogy Manchester United-rajongó. Az átadó január 11-én lesz Zürichben.