Örökre eltiltották a bíróverő zalahalápi focistát

12 órája Módosítva: 2017-03-30 17:23:31
70

Eddig tartott Rosta Péter futballistakarrierje, miután a hétvégén az MTD Hungária megye III.-as labdarúgóbajnokságban, a Sümegprága-Zalahaláp meccsen megverte a játékvezetőt. A zalahalápi fiatalembert a 70. percben kiállították, ezért már a pályán rátámadt Bakos Ferenc játékvezetőre (aki amúgy csak beugró volt, mert a hivatalos játékvezető a meccs elején megsérült), aztán a lefújás után is megütötte és meg is rúgta az öltözőbe lépő bírót, írja a Veol.hu.

A focistát örökre eltiltották a futballtól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága arról tájékoztatta a lapot, hogy kedden a dr. Polgár Péter vezette fegyelmi bizottság úgy látta, hogy a vasárnapi eset olyan súlyos volt, hogy nem volt más választásuk. Ilyen súlyos döntést sem hoztak még.

A bíró „a fején, a hasán és a lábán is zúzódásokat szenvedett”, a lap szerint feljelentést is tett.

Tovább

Messiék hosszan érvelnek a brutális büntetés eltörlése érdekében

14 órája Módosítva: 2017-03-30 13:15:33
41

Lionel Messit négy válogatott meccsre eltiltotta a FIFA, miután legutóbb vb-selejtezőn Chile ellen az argentin focista a partjelzőt megsértette. A nemzetközi futballszövetség büntetése szinte példátlan, trágárságért nem szoktak ilyen súlyos szankciót alkalmazni, a felháborodást növeli, hogy a brazil partjelző nem is értette, mit mondott neki az ötszörös aranylabdás, hanem csak másnap a lapokból tudta meg.

Tovább

De Bruyne a félpályán túlról ívelt a gyűrűbe

tegnap, 20:11 Módosítva: 2017-03-30 12:40:28
20

Eddig is tudtuk, hogy Kevin De Bruyne oda rúgja a labdát, ahova csak akarja, de ez a precizitás még tőle is hihetetlen. A Manchester City belga támadó-középpályása egy különös kihívás keretében, a kosárpályán csillogtatta meg pártalan rúgótechnikáját, egy belga magazin szervezésében.

Tovább

Ér 150 millió eurót egy kapus?

március 23., 08:20 Módosítva: 2017-03-23 16:11:38
18

A jelek szerint tombol a válogatott szünet miatt unalom Olaszországban, legalábbis nem igazán lehet másnak betudni a Sky Sport Italia állítását, miszerint a Manchester City 120-150 millió euróért venné meg a Milan 18 éves kapusát, Gianluigi Donnarumma.

Tovább

Schweinsteigert a búcsúvideójában égette az MU

március 22., 14:45 Módosítva: 2017-03-23 11:49:19
6

A napokban derült ki, hogy Bastian Schweinsteiger az angol Manchester Unitedtől az amerikai Chicago Fire-höz, Nikolics Nemanja csapatához igazol, úgyhogy a manchesteri klub gyorsan összedobott a német futballista tiszteletére egy rövid videót. A gesztus viszont kicsit félresikerült. 

Tovább

Vardyt és családját életveszélyesen megfenyegették

március 21., 09:38 Módosítva: 2017-03-21 18:34:48
1

A tavalyi csodacsapat, a Leicester az idén egyszerre szolgáltat újabb bombameglepetést és szenved irtózatosan látványosan. A bajnokságban kis híján kiesőhelyre került, ellenben a Bajnokok Ligájában egyetlen angolként bejutott a legjobb nyolc csapat közé. Bárhogy is, a csapat februárban kirúgta a tavalyi sikeredzőt, és azóta négy meccset nyert zsinórban.

Bár Claudio Ranieri kirúgása, úgy tűnik, használt a csapatnak, de sokan nem bocsátanak meg a dicstelen távozásért. Jamie Vardy csatár arról beszélt a BBC-nek, hogy ő és a családja is halálos fenyegetéseket kap az edző menesztése óta.

„Ez félelmetes”, mondta a Leicester csatára.

Vardy beszámolt a lapnak, hogy a feleségét már megpróbálták leszorítani autóval is, miközben hátul ültek a gyerekek, mert sokan őt vádolják azzal, hogy elintézte Ranieri kirúgását. 

Tovább

Visszatérhet a focista, aki megölette exbarátnőjét, majd kutyákkal felfalatta a holttestet

március 15., 13:58 Módosítva: 2017-03-16 09:33:34
27

Bruno de Souza futballkapus volt 2010-ig, amikor is megtervezte exszeretőjének a meggyilkolását. Megkereste a megfelelő embereket, akik a nőt brutálisan megölték, majd kutykkal etették meg a holttestét.

A nő, Eliza Samudio, modell volt, és a nős férfi szeretője. Aztán 2009-ban teherbe esett tőle, de a férfi ellenében nem abortálta a magzatot, hanem megszülte. A férfinak el kellett tartania a nőt, aztán jött a gyilkosság. A férfit gyorsan elkapták, és 22 éves börtönbüntetésre ítélték.

Képernyőfotó 2017-03-15 - 14.08.17.png
Tovább

Torghelle, az isten

március 12., 12:26 Módosítva: 2017-03-13 10:56:51
154

Torghelle Sándor egyedülálló jelensége a magyar bajnokságnak. Lehet gyűlölni, lehet imádni, de egy dolgot nem lehet eltagadni tőle: hogy hiteles. Nincs ennél nagyobb és ritkább kincs mifelénk.

Itt van nekünk ez az NB I.-nek nevezett kóceráj, ahol csilli-villi ékszerdobozokban, lézengő nézők előtt, államilag agyondotált csapatokban a teljesítményükhöz és eredményeikhez képest agyonfizetett játékosok focizgatnak. Ahol az ifjú tehetségek Európa helyett beérik Felcsúttal, és aki egy kicsit is futballistának tűnik, az valószínűleg már csak levezetni jött ide.

Ehhez képest itt van Torghelle Sándor, akit őszintén lehet szeretni, mert pontosan azt nyújtja, amit ígér. Úgy küzd minden meccsen, mintha most akarná magát eladni a Barcelonába, nem pedig túl lenne egy kudarcokkal kikövezett külföldi karrieren. Régen még röhögtünk rajta, például hogy három évet lehúzott Angliában és Görögországban, és közben egyetlen gólt szerzett, de csak most jövünk rá, hogy mekkora hős volt, miközben őstehetségeink a nyugati próbálkozgatást követően az első adandó alkalommal boldogan térnek vissza sztárfizetésért a langymelegbe.

Torghelle végül úgy tért meg a hét éves kalandozásból az MTK-ba, hogy közben megtanult focizni.

Nem lett tehetségesebb, de amit csinálni próbál, annak a legtöbbször van értelme. Legfeljebb nem sikerül. Tényleg hétről-hétre a vállán viszi a csapatát, persze csak ha épp nincs eltiltva, mert elküldte a bírót az anyjába vagy valakit pofán vert. Pontosan lehet tudni, mire számíthatunk tőle.

Kilencven perc megalkuvás nélküli akarat, rengeteg ütközés, néhány váratlan brillír, aranyat érő felhőfejesek, és harc, harc, harc. 

A kép persze nem teljes, ha kihagyjuk belőle, hogy Torghellén nevetni is lehet. Hogy van a jelenségben valami komikus, ahogy a végtelen igyekezet még limitált képességekkel is varázslót csinál belőle ebben a magyar bajnokságban.

Vagy mikor a sikeres csel után vidám tapsra ragadtatja a közönséget egy suta megoldással.

Hát persze, hogy nem rajta röhögünk ilyenkor valójában, hanem a közegen, beleértve magunkat is, hogy ezt nézzük, és olykor még komolyan is tudjuk venni. De benne legalább van valami őszinteség, amitől nem tűnik annyira szégyellnivalónak a dolog.

Tovább

Zsoldos kutyákkal, külföldi bohóccal vesztett a Debrecen Urbán szerint

március 12., 11:31 Módosítva: 2017-03-13 00:11:54
3

Mindig érdekes, ha a magyar labdarúgás mélyéről egy volt ismertebb labdarúgó ad életjeleket. Ezúttal Urbán Flórián értékelte az NB I.-et a megye I.-ből. Az egykori válogatott futballista nemrég még NB I.-es csapatot vezethetett, akkor csapata, a Vasas ki is esett az első osztályból, aztán szomorúan végződött próbálkozásai voltak alacsonyabb osztályokban, ahonnan a mai napig figyelheti, hogyan mennek a dolgok a magyar foci csúcsán.

Most feltűnt neki, hogy egynémely csapatok például tele vannak idegenlégiósokkal, a Debrecen–Paks-meccsen a hazai csapat hét külföldivel állt ki, míg a Paks a kapuson kívül színmagyar csapattal tudott a pályára lépni. 

Ez úgy vágta ki Urbánnál a biztosítékot, mint a tévészékház ostrom idején Gyurcsány.

”DVSC kezdő: Négy magyar játékos mellett hét külföldi zsoldos kutya a kezdőben!

Portugál bohóccal a kispadon!

Paksi FC:Csak magyar játékosok a keretben!

A kispadon az egykori győri csapattársam Csertői Aurél!

A végeredmény 1:3 !!!!!!

Tovább is van mondjam még...”

De nem mondja, ezért mondom én: a Debrecen elég régóta ezt a 7-4-es arányt alkalmazza a kezdőiben, és rémes közelségben a kieső hely, míg a Paks pedig évek óta a magyar élvonal üde színfoltja csapatostul és edzőstül. Csertői Aurél az egyik legjobb hazai edző. Urbán észrevétele pontos, de a gondolati csapongás számomra azt is megmagyarázza, hogy miért van Csertői ott, ahol, és miért van Urbán ott, ahol.

Tovább

Az egyszeres apa Ronaldo ismét apa lesz, de rögtön háromszoros

március 12., 09:43 Módosítva: 2017-03-13 06:26:17
389

Az apa Cristiano Ronaldo viharos gyorsasággal elkezdett felzárkózni a négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldo mellé gyermekei számát illetően, a Sun angol bulvárlap információi szerint ugyanis hamarosan ikrei lesznek.

A portugál futballsztárnak már van egy fia. Az ő élete is meglehetősen érdekes.

Tovább

Ismert újságíró, kritikus, és volt annyira hülye, hogy csaljon egy félmaratonon

február 26., 10:09 Módosítva: 2017-02-27 10:08:43
565

Jane Seo a Huffington Post neves egészség- és kajakritikusa, azt írja a lap róla:

A Harvard-on végzett, hobbija a futás és a biciklizés.

Seo a kettőt összevegyítette, hogy jobb eredményt érjen el a floridai Fort Lauderdale A1A maratonversenyen, de lebukott.

Tovább

Trump jött, Muhammad Ali fiát meg alig akarták beegedni az USA-ba

február 26., 09:18 Módosítva: 2017-02-26 22:53:04
21

Hetek óta a szigorított amerikai határellenőrzésen fennakadt amerikaiakkal vannak tele a hírek, most egy elég nagy nevet sikerült megszívatniuk az amerikai határőröknek. A 2016-ban elhunyt legendás bokszoló, Muhammad Ali azonos nevű fiát feltartóztatták a bevándorlási hivatal munkatársai a floridai Fort Lauderdale repülőterén, és csak hosszas kérdezősködés után engedték vissza szülőhazájába, az Egyesült Államokba. 

Az incidens még február 7-én történt, ám ifjabb Muhammad Ali ügyvédje, Chris Mancini, csak szombaton hozta nyilvánosságra a kentuckyi Louisville város Courier-Journal című újságjának adott interjújában.

Egy fotó kellett volna apuról?
Egy fotó kellett volna apuról?
Fotó: Bloomberg

A 44 éves Muhammad Ali édesanyjával, Khalilah Camacho-Alival - a néhai bokszoló második feleségével - tért vissza Jamaicából, amikor Fort Lauderdale repülőterén feltartóztatták. Édesanyját - aki szintén az Egyesült Államok polgára - szinte azonnal továbbengedték, mert volt nála egy fénykép, amelyen együtt látható bokszlegenda férjével.

Tovább

Vannak helyzetek, amikor nem érdemes cipőfűzőt kötni

február 24., 19:12 Módosítva: 2017-02-25 10:18:55
4

Az amerikai női egyetemi bajnokságban a Northwestern a Rutgersszel találkozott csütörtök este, vezettek is tizenkét ponttal, amikor a northwesternes Ashley Deary jött volna a labdával, de észrevette, hogy kikötődött a cipőfűzője.

Nem akarta, hogy csapata időt kérjen emiatt, inkább lerakta maga elé a labdát, és gyorsan nekiállt bekötni a cipőjét, miközben segélykérően nézett a bíróra. A bíró széttárta a karját, hogy mégis mit szeretne a játékos, de nem fújt, nem is lett volna rá oka. 

A rutgersesek már nem voltak ennyire elnézőek, leütközték Dearyt, elvették tőle a labdát. majd pontot szereztek. A Northwestern-kosaras kapott egy kis fejmosást a pálya széléről, de így is nagyon simán, 60-38-ra nyertek.  

Maybe not the best time to tie your shoe... #SCNotTop10

SportsCenter (@sportscenter) által megosztott bejegyzés,

Maradona rátámadt az élettársára, rendőrök lepték el a szállodát

február 15., 12:55 Módosítva: 2017-02-15 13:23:09
2

Nem alakult jól a Valentin-napi buli Diego Maradona és élettársa számára. A Marca szerint szerda reggel rendőrök szállták meg azt a hotelt, ahol az egykori futballsztár megszállt.

Tovább

Debrecen: kameruni negyedosztályból jön a másodosztályúnak hitt csatár

február 15., 08:36 Módosítva: 2017-02-15 18:21:00
391

A keddi nap egyik érdekes átigazolási híre volt a főbb magyar sportoldalakon, hogy a Debrecen érdeklődik Ferdinand Fon Fru, a kameruni másodosztályban szereplő Grassland FC 18 éves csatára iránt. A hírt a Dehir.hu vette észre a Press-sport oldalán, a kameruni portálon kész tényként közlik az átigazolást, mondván, a debreceniek figyelmét nem kerülte el a játékos utóbbi időben nyújtott fantasztikus teljesítménye, ezért 3 évre szerződtették az ifjú reménységet. A Nemzeti Sport szerdán arról ír, hogy hamarosan Magyarországra is érkezik, és hogy a másodosztályban edződött az elmúlt hónapokban.

Csakhogy.

Tovább

Jól sikerült a lett hokiválogatott első edzése

február 9., 15:49 Módosítva: 2017-02-10 02:07:15
4

Az egészen biztos, hogy nem így képzelte bemutatkozó edzését a lett válogatott élén a kanadai Bob Hartley, aki komoly NHL-es múlttal, decemberben érkezett az A csoportos balti állam jégkorong-válogatottjának az élére.

Tovább

Mezzel is lehet Guinness-rekordot dönteni, csak nem egyszerű

február 9., 10:04 Módosítva: 2017-02-09 12:35:17
1

Az argentin Centenario de Neuquén különös módon kerülne be a futball véráramlásába, az argentin kb legalacsonyabb (ötöd) osztályban szereplő klub ugyanis az összes szponzorát feltüntette a csapaton.

Ha hinni lehet a híreknek, 50 cég, támogató került fel a mezre, mi 47-et számoltunk össze, de higgyünk a lapoknak. Persze nem olyan óriás szponzorokra kell gondolni, mint a Quatar Foundation vagy a Fly Emirates, hanem egészen kis támogatókra, például olyanra, aki kaviccsal, esetleg tombolaajándékkal járult hozzá a csapat sikeréhez.

Tovább

Crouch hiába égett be a robottánccal, most a 100. gólja után újra táncolt

február 2., 10:20 Módosítva: 2017-02-03 14:34:34
2

A nagy reményekkel induló angol futballista, Peter Crouch imádkozósáska termetéről és idétlen mozgásáról volt eddig is híres, bár az angol válogatottban 22 gólt szerző futballista általános megítélése legalábbis véleményes. Nem véletlenül fordult meg tíz klubnál is pályafutása során, hiszen a nagy klubok is meglátták benne a következő magas és ügyes csatárt, aztán gyorsan kiderült, hogy magasnak ugyan magas, csak éppen nem ügyes, és már gyorsan tovább is passzolták a következő csapatnak.

Ennek ellenére imponáló múltja van, 42 válogatottság az angol válogatottban, és 2011 óta állandósult helye van a Stoke Cityben. A Wikipedia szerint 38 gólnár jár a PL-klubnál, viszont szerdán meglőtte a 100. angol bajnoki gólját (Stoke-Everton 1-1).

Tovább

Míg az Újpest Kecskeméten játszik, a Vasas avathatja fel az Újpest felújított stadionját

január 31., 11:05 Módosítva: 2017-02-14 09:26:45
574

Eldőlni látszik, hogy az Újpest FC labdarúgócsapata a tavaszi fordulóban Kecskeméten játssza majd a mérkőzéseit, mivel a felújított Szusza Ferenc Stadion egyelőre még nem kapta meg a használatbavételi engedélyt, írja az MTI.

Ezt a klub ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában. A vagyonkezelő a Nemzeti Sportközpontok, amely szerint a műszaki átadás már megtörtént az arénában.

Gyarmati szerint amúgy a késlekedésnek nem az az oka, hogy a biztonsági kamerarendszert leszerelték: „Azokat azért szereltük le részben, hogy az építési területen ne legyenek szennyeződésnek kitéve."

Ha idáig elolvasta, akkor a kedves olvasó megérdemli, hogy egy kicsit oszlassuk a homályt. A nagy magyarországi stadionfelújításból az Újpest is kiveszi a részét, bár nem annyival, amekkora a labdarúgásban betöltött szerepe, ugyanis "csak" 800 milliót kapott. Ennek az az oka, hogy az Újpest belga tulajdonosa ragaszkodik a csapatához, és nem veheti meg magát a stadiont, amely az Állam tulajdonában van, ebből számos konfliktus adódik, mert igazán senki nem érezheti magáénak a stadiont. További csavar, hogy az Újpest focicsapata és az UTE, tehát az egyesület is két teljesen más érdekeket szem előtt tartó szervezet, és az UTE-é a stadion feletti jogkör.

Ebből adódik a legbizarrabb helyzet, ha

a stadionja felújítása miatt pálya nélkül maradt Vasas hamarabb játszhat majd a Szusza Ferenc Stadionban mint az Újpest.
Tovább

Leszedik a keresztet a Real címeréről

január 25., 17:23 Módosítva: 2017-01-26 10:12:56
361

Lekerül a kereszt a Real Madrid címeréről a Közel-Keleten árult szereléseken egy ottani forgalmazóval kötött szerződés értelmében. 

Tovább

Az időhúzás legkifinomultabb technikája

január 24., 14:53 Módosítva: 2017-01-25 09:30:33
136

Percekig hitetlenkedve néztük az Afrika-kupa hétfő esti mérkőzésének egyik jelenetét, hogy ilyen tényleg nincs. Pedig van: a szenegáliak kapusa tényleg felrúgta saját magát, hogy időt húzzon. 

Tovább

27 évig dolgozott pályagondokként, szombaton tennie kellett volna valamit, kirúgták

január 24., 10:25 Módosítva: 2017-01-25 08:50:31
6

Elmaradt az angol harmadosztályban a Southend United-Bolton Wanderers összecsapás a lefagyott pálya miatt. A klub radikális döntést hozott, és kirúgta a pályagondnokot.

Kicsit erős a hőmérsékletért őt hibáztatni, nem? 

Tovább

Csípőben kettétörték Messi szobrát

január 10., 12:13 Módosítva: 2017-01-11 17:59:55
2

Vandálok megrongálták, csípőben kettétörték Lionel Messi szobrát Buenos Airesben.

Tovább

Caster Semenya elvette barátnőjét

január 10., 09:22 Módosítva: 2017-02-27 10:58:38
53

A női 800 méteres síkfutás olimpiai- és világbajnoka, Caster Semenya esküvői képeket posztolt az Instagramon, elvette barátnőjét, Violet Raseboyát, akivel régóta együtt van.

Caster has some serious dance moves 😜😍-traditional dress/dance #casviowedding @castersemenya800m

S H A M I L A R A M J A W A N (@shamila.ramjawan) által közzétett videó,

Tovább

Nem fogja kitalálni, hol van most Orbán Viktor?

január 9., 19:20 Módosítva: 2017-01-17 12:46:16
840

Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt Zürichben, a FIFA díjátadó gáláján. Nem is akárki mellé ülhetett, a világ egykori legjobb futballistája, Diego Maradona mellett nézte a show-t.

Tovább

72 doboz sörért adtak kölcsön kapust a profi hokicsapatnak

január 9., 14:11 Módosítva: 2017-01-09 17:09:25
16

A dán profiligában játszó hokicsapat kifogyott a kapusaiból, jobb híján egy amatőr klubtól igazolt, ami aztán benyújtotta a számlát. 72 sört kértek, többet kaptak.

Tovább

Kár volt ledagizni a Nagy Ronaldót

január 8., 13:31 Módosítva: 2017-01-09 13:56:57
28

Michael Owen is aranylabdás, 2001-ben nyerte meg a legjobb futballistának járó díjat, továbbá a Real Madridban is játszott, így ő is hivatalos volt Cristiano Ronaldo méltatására Madridba, a Bernabeu stadionba, ahol az idei év első bajnokija előtt a múlt hónapban a negyedik aranylabdáját begyűjtő portugált ünnepelte a publikum.

Cristiano Ronaldo megünneplésére hivatalos volt a Real összes aranylabdása, Zidane, Figo, az említett Owen és a brazil legenda, Ronaldo is.

Real-aranylabdások
Real-aranylabdások
Fotó: Gerard Julien / AFP

Utóbbi kettő egy rövid ideig játszott is együtt, és az angol nem állta meg, hogy oda ne szúrjon a pocakosodó brazilnak, ami dühös reakciókat szült a social médiában.

Tovább

Maradona a nápolyi operában haknizik

január 4., 17:30 Módosítva: 2017-01-09 13:56:58
0

Nápoly izgatottan készülődik a futballsztár Diego Maradona fellépésére: a népszerű argentin focista január közepén a patinás San Carlo operaház egyik produkciójában szerepel majd, aminek azonban nem örül az intézmény igazgatója.

  

Tovább

Kisorsolták, hogy ki vezessen részegen

január 4., 11:42 Módosítva: 2017-01-09 13:56:58
3

A Balatonfüred és a Ferencváros korábbi kézilabdázója, Bujtár Ádám és barátja karácsony másnapján szenvedett súlyos autóbalesetet, amikor Pécs belvárosában kocsijuk egy villanyoszlopnak, majd egy teherautónak csapódott.

Tovább

Ittasan karambolozott, a mellette ülő kézilabdázó életveszélyben van

január 2., 12:04 Módosítva: 2017-01-04 10:13:56
5

Bama.hu szerint autóbalesetet szenvedett Bujtár Ádám, az NB I.-es komlói kézilabdacsapat játékosa. A lap szerint éppen december 26-án Pécsett szórakozott a sportoló, majd autóba ült, amelynek utasa volt.

A lap szerint súlyos sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Sport ezzel szemben azt írja, hogy életveszélyes állapotban került kórházba, és hogy az autót vezető társa ittas volt, ezért a rendőrség ellene járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetése miatt eljárást indított.

Tovább