Bazmegolva szólt be a legendának az angol edző, nem tudta, hogy már veszik

2019.02.03. 11:06

Neil Warnock, a Cardiff edzője többek közt sajátos stílusáról és gondolkodásmódjáról ismert Nagy-Britanniában. A különös nyilatkozatairól nevezetes szakember most egy újabb gyöngyszemmel gyarapította kollekcióját, mentségére szóljon, hogy ezúttal legalább nem szándékosan tette.

Az edző január közepén egy teljesen váratlan kifakadással került az érdeklődés középpontjába, miután egy bajnokit követően közölte, hogy már mindene tele van a Brexittel, és alig bírja kivárni, hogy országa végre elhagyja az EU-t.

Ahogy arra többen gyorsan rámutattak, mindezt egy olyan csapat edzőjeként tette, amelyben 11 ország szülöttei játszanak, maláj tulajdonosa van és egy ciprusi bankár a főszponzora. A Warnock álláspontját nevetségessé tevő Tweetet Gary Lineker, az angol válogatott tévés szakértőként is roppant népszerű csatárlegendája tette pillanatok alatt közismertté az interneten.

Így aztán nem meglepő, hogy Warnock nem különösebben szívleli a 1986-os világbajnokság gólkirályát, ahogy az a BBC-nek adott interjúja előtt készített, és a netre szombat este felkerült felvételből is kiderült, ami a csatornai Kanadában sugárzott műsorában került véletlenül adásba.

Az edző nyilván nem tudta, hogy már bekapcsolva van a kamera, így a makulátlan bőrcipője mellett az is megörökítésre került, hogy elküldi az angol labdarúgás vitán felül legnépszerűbb alakját a búsba. Ami angolul úgy hangzott, hogy "Tell Lineker to fuck off", magyarra pedig úgy műfordítanánk, hogy:

Mondják meg Linkernek, hogy menjen a picsába

A felvétel további részletei szerint Warnock azon akadt ki főként, hogy Lineker a "Colin" gúnynévvel illette őt valamikor mostanában. Ami csak első hallásra tűnik ártatlan becenévnek, amíg nem tudjuk, hogy a Neil Warnock név betűiből alkotott név – azaz anagramma – teljes formájában Colin Wanker, avagy szabatos fordításban Faszfej Miki (a Colin a Nicholas, magyarul Miklós becézett változatából származik).