A világ legmagasabb labdarúgóját óriási góllal emelték át

2019.02.18. 19:07

Simon Bloch Jørgensent valamennyi mérvadó forrás a világ jelenlegi legmagasabb, jegyzett bajnokságban szereplő labdarúgójának tartja. A korábban profi pályafutással is rendelkező 26 éves dán kapus 210 centis magasságával érdemelte ki ezt a címet.

jorg
Fotó: You Tube

Jørgensen jelenleg a Dulwich Hamlet angol hatodik vonalban szereplő félprofi csapatának játékosa, a hétvégén pedig a Hemel Hempstead ellen kapott egy gólt, ami még nála is sokkal nagyobb volt. A gólt hétfőn osztotta meg a Dulwich csapata a Youtube-on, vélhetően közkívánatra.

Mielőtt bárki látatlanban legyintene az angol hatodosztályú meccsen elért találatra, Jordan Parkes gólja sokkal magasabb szinten is megállta volna a helyét. És ebben semmi túlzás nincs, ugyanis nemcsak a középpályás emelése volt fejedelmi, de ahogy előtte felugorva átvette a háta mögül érkező labdát mellel, és tette maga elé, majd még mielőtt az lesett volna, futtában dekázott is egyet combbal a lövés előtt, szóval az egész jelenetsor tényleg parádés volt.

A szépségdíjas találattal már 3-1-re vezetett a Hempstead, de a meccs végül 3-3-as döntetlennel zárult egy időn túli büntetővel, amit némi balhé is követett.