Csank Jánost irritálja, hogy Bajnokok Ligáját ad a magyar tévé

2016.02.25. 09:20

Remek interjút adott a Nemzeti Sport csütörtöki számának az NB II.-es Zalegerszeget edző Csank János, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Szerinte jobb lenne, ha eltakarítanák a magyar tévékről a Bajnokok Ligáját. 

Csank az interjúban beszélt arról, hogy mennyire nem jó az NB II.-es bajnoki kiírás, majd ezzel kapcsolatban elejtett egy félmondatot, és onnan indult be igazán a dolog. Nézzék csak: 

- Vannak számomra értelmezhetetlen dolgok a magyar labdarúgásban, ilyen volt például a kedd esti Arsenal-Barcelona-mérkőzés közvetítése is. 

- Azzal mi volt a baj?

- Még kérdi? Évek óta mondom, hogy a magyar ember lehetőleg a magyar futballt szeresse, támogassa, népszerűsítse. Egyre kevesebb a néző a lelátókon, és ez még akkor is igaz, ha néhány pályán kozmetikázzák a nézőszámot. Erre mit látok? Budapesti kocsmákban vagy tudom is én, hol, Arsenal és Barcelona-dresszbe öltözött honfitársaink kurjongatnak, éltetik az angol meg a katalán csapatot. Nem hiszem el, hogy a magyar ugyanúgy tud lelkesedni külföldi klubért, mint a sajátjáért.

Ön is elszégyellte magát?