A német kapusok több labdát fogtak, mégis Alilović döntött

2015.05.31. 09:43

Az MKB-MVM Veszprém 31-27-re verte a német Kielt a kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, és a Barcelonával játszik vasárnap este hattól a fináléban.

Pár adatot kigyűjtöttünk.

  • Az első félidőben a védések: 7-2 a Kielnek (Palicka ennél többször védett, de azt nem számítják be a statisztikába, amikor a Veszprémhez visszakerült a labda, és ilyen legalább három is volt.)
  • A második félidő végén a védések: 16-14 a Kielnek

Mindezt azért fontos kiemelni, mert a kapusteljesítmény volt a döntő, ahogy Filip Jicha is kiemelte, nem tudtak mit kezdeni, a bravúrok sorát bemutató Mirko Alilovićcsal. Amikor utoljára szoros lehetett volna, és épp Jicha ment ziccerben, akkor is nagyot fogott a horvát kapus.

A magyarázat abban rejlik, hogy a Veszprém 54-szer lőtt kapura, míg a Kiel 44-szer. A kapura tartó lövéseknél pedig így néz ki a helyzet: 47-41.

Hasonlóan beszédes adat, hogy a Veszprém lerohanásból hat, míg riválisa három gólt lőtt. A németek ezzel a fegyverükkel a második félidőben egyáltalán nem tudtak élni. Tavaly ellenben 12 gólt lőttek gyors indításból.

Ha a Veszprém a bal alsót vette célba, nem hibáztak a játékosok, mind a hat kísérletből gól lett. A Kiel a bal felső sarokkal volt hibátlan, de csak három gól lett.