A világ legpechesebb sífutója már megint nem nyert aranyat

2017.02.26. 11:24

Az északisí-világbajnokságon, Lahtiban, a férfiak 30 kilométeres síatlonja drámai módon dőlt el. A norvég Martin Johnsrud Sundby alighogy az élre állt, máris bukott, csak az ezüstérem maradt neki.

A norvég Sundby jó pár éve az egyik legjobb sífutónak számít, a világkupákon uralja a mezőnyt a hosszabb távokon, sorra szerzi a győzelmeket, de a világbajnokságokon és az olimpiákon még nem tudott egyéni aranyat nyerni, valami mindig történik vele. Lahtiban sem ért a csúcsra.

A 30 kilométeres (15 kilométeren klasszikus lécen és stílusban, majd lécet váltva szabad stílusban folytatódó) verseny végére ketten maradtak elöl. Az orosz Szergej Usztyugov és a norvég Sundby. Az utolsó kemény kaptatón az utóbbi megpróbálta eldönteni a versenyt.

Jól is sikerült a ritmusváltása, látványos sebességkülönbséggel került az orosz elé. A kirobbanó erőt azonban a norvég botja nem bírta el, eltört. Sundby pedig hasra esett. Gyorsan felállt, új botot is nagyon hamar kapott, de az a néhány másodperces kihagyás pont elég volt Usztyogovnak, hogy meglépjen és megnyerje a vb-t.

Az utolsó métereken már nem is küzdő Sundby így kapott 6,7 másodpercet.