Federert 2:0-s vezetésről verték ki

2011.06.29. 17:02

Jo-Wilfried Tsonga váratlanul legyőzte a volt világelsőt Wimbledonban, Novak Djokovics a tinédzser Bernard Tomicot verte az angol nyílt teniszbajnokságon. A francia és a szerb az elődöntőben találkozik.

Kiesett Roger Federer, pedig már 2:0-ra ment Tsonga ellen, és semmi nem utalt az összeomlásra, illetve a francia feltámadására. A svájci 6:3, 7:6-tal húzott el, a rövidítést is nagyon magabiztosan nyerte 7-3-ra.

Tsonga 6:4-gyel szépített, de Federer nem játszott rosszul, még akkor sem, amikor a negyedik szettet is elveszítette ugyanilyen arányban.

Az ötödik elején rögtön brékelt a francia, lépéselőnybe került, és végigvitte előnyét a játszmán. Federer mintha elfáradt volna, nem hibázott nagyokat, egyszerűen nem küzdött. Ilyen előnyt még soha nem bukott el Grand Slamen, korábban 178-ból 178-szor hozta a meccset 2-0-s vezetés után.

Tsonga a torna legnagyobb szenzációját okozta, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4, 6:4-es sikere nagyon váratlan.

Djokovics szoros meccsen 6:2, 3:6, 6:3, 7:5-re nyert, a 18 éves ausztrál Bernard Tomic-csal kissé megszenvedett, de végül biztosan ment tovább.

Wimbledon szerb születésű felfedezettje újra remekül játszott, egyenlített, másodszor is közel állt hozzá, de a rutinosabb klasszis 7:5-re behúzta a negyedik játszmát.

A harmadik negyeddöntőn a skót Andy Murray teljesen simán kiütötte Feliciano Lopezt 6:3, 6:4, 6:4-re, és Rafa Nadallal játszik, aki néhány perccel később győzte le az amerikai Mardy Fisht.

A világelső két szetten át nagyon meggyőző volt, a harmadikat is csak rövidítésben adta el, hogy aztán a negyediket szorosan, de magabiztosan újra behúzza. Címvédőként 6:3, 6:3, 5:7, 6:4-gyel újra a legjobb négy között van Wimbledonban.