Fantasztikus teniszsiker az Egyesült Államokban

2012.12.03. 11:02

Stollár Fanny megnyerte az U14-es Eddie Herr International tornát, Gálfi Dalma pedig párosban nyert az Egyesült Államokban rendezett versenyen. Magyar versenyző utoljára 1999-ben tudott első lenni a versenyen, akkor Kapros Anikónak sikerült ez, de a torna korábbi győztesei között van Kournikova, Jankovic, Ivanovic, Rios, Ljubicic, Coria, Malise, Nalbandian, Roddick, Tomic vagy Cilic is.

Fantasztikusan indult számunkra az amerikai nagy versenysorozat, melynek első állomása, a méltán népszerű és számos világhírű játékost a korábbi győztesei között tudó Eddie Herr volt. Floridában, a Bollettieri kezében álló IMG Academy szervezésében.

Két kiváló U14-es játékosunk, az idei felnőtt OB-t megnyerő Stollár Fanny és az Európai masters versneyt is behúzó Gálfi Dalma indult az U14-es lányoknál és bár Dalma egyéniben az első körben kikapott, párosban a szlovák Mihalikovával megnyerte a versenyt, ráadásul szettveszteség nélkül, a döntőben 7:5, 6:2-re verve az amerikai Chang/Chiu kettőst.

Stollár Fanny a fejlődése érdekében beáldozta a nyári és őszi európai versenyeket, Amerikába tette át székhelyét, a döntés pedig nem is volt rossz, rögtön a bemutatkozó versenyén óriási eredményt ért el.

Stollár a döntőig vezető úton mindössze egy szettet veszített, majd a döntőben az 6:1-re elvesztett első szett után is   fel tudott állni és 1:6, 7:5, 6:3-ra nyert. Gálfi ezen a héten a Nike junior Tour világdöntőjén vesz részt további három magyarral együtt, majd utána következik az Orange Bowl.