Magyar Tenisz Szövetség sportdiplomáciai sikere

2013.11.29. 11:17

Az elmúlt három napban a Magyar Tenisz Szövetség rendezhette meg az Európai és Nemzetközi Tenisz Szövetség közös junior és profi tenisz konferenciáját., írta a szövetség hivatalos honlapja.

A konferencián ülést tartott az Európai Tenisz Szövetség elnöksége és különböző bizottságai, majd a program nyilvános részét Jacques Dupré, az Európai Tenisz Szövetség elnöke, majd Richter Attila, az MTSZ főtitkára nyitotta meg.

A közel 90, összesen 15 országból érkezett vendég az első napon előadást hallhatott a sportág európai helyzetéről, a juniorból a profik közé kerülés nehézségeiről és ezeknek az áthidalásáról, a profi teniszről, a versenyek népszerűsítésének lehetőségeiről, az ITF junior sorozat újdonságairól, a live score rendszer bevezetéséről és a bírók helyzetéről is, az esti hivatalos vacsorán pedig Valkusz Mátét, az idei Év U16-os Játékosát is díjazták. A díjat szülei vették át, Valkusz ugyanis Mexikóban versenyez jelenleg.

Csütörtökön aztán szó esett a játékosok jogairól és a rájuk leselkedő veszélyekről, kiemelt szerepet kapott az antidopping téma és a profi versenyzőkkel való együttműködés is. Magyarország jövőre már több eseményt is elkezdhez szervezni, kiemelkedő lesz a Fed Kupa és a Davis Kupa, de az Európai Szövetség főtitkári értekezletét is mi rendezhetjük majd.