Becker óta nem úsztak így levegőben a Garroson

2014.05.30. 21:53

Gaël Monfils kétségkívül a mai tenisz akrobatája. A francia játékos már számtalanszor bizonyította, hogy képes a látványos, magát is veszélyeztető ütésekre és mentésekre. Most a Roland Garroson szórakoztatta az elhülő közönséget. Úgy, mint anno a német szupersztár.

Monfils a második fordulóban 7:6, 6:4, 6:1-re verte a Jan-Lennard Struffot. Könnyű meccs volt, de így is mindent beleadott. A harmadik játszmában egy labdamenetben kétszer is látványosan ütött. Először szinte spárgával csúszott az oldalsó reklámtáblákig. Mentett, majd rohanhatott is vissza a következő labdáért.

Túlszaladt, farolt egyet a salakon, majd a levegőben úszott, hogy elérje Struff ütését. Sikerült neki, és hiába nem tudta pályára ütni, óriási ovációban részesült.

„Azt hiszem, tízből csak ötöt ért. Lehetett volna jobb is. Köztünk legyen mondva, azért nem vagyok hülye, mert ha vetődsz, a földre zuhansz. Tudod, nem vagyok Iron Man" – nyilatkozta vetődéséről később.

Az, hogy Monfils vicces figura, már a Garros elején kiderült. A gyerekeknek tartott nyílt napon Lokolival vívott táncháborút.

Boris Becker is közönségkedvenc volt a 80-as, 90-es években, Párizsban is nagyszerűen játszott, nagyokat vetődött.

Becker egyik klasszikus vetődése úgy 25 évvel ezelőtt
Becker egyik klasszikus vetődése úgy 25 évvel ezelőtt

Monfils szombaton az olasz Fabio Fogninvel fog meccselni a harmadik fordulóban.