Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Megint büntették a Wawrinkának beszóló ausztrál teniszezőt

2015.10.13. 19:13

 Az ausztrál Nick Kyrgiost 1500 dollárra büntette a férfi teniszversenyeket szervező ATP.

A világranglistán 32. játékosnak azért kell fizetnie, mert a sanghaji keménypályás torna első fordulójában hangos káromkodással adott hangot véleményének az osztrák Andreas Haider-Maurer elleni győztes mérkőzésén. Kyrgios cirkusznak nevezte a versenyt, őrültnek a körülményeket, és szidta a borítást, írja az MTI. 

"Sokkal jobbat vártam egy Masters-tornától - mondta a meccs után Kyrgios. - Roger Federert vagy Rafael Nadalt nem hagyják ilyen körülmények között pályára lépni, ők mindig a centerpályán játszanak, ahol a legnagyobb rendben vannak a dolgok."

A 20 éves teniszező eltiltást is kaphat mostani szavaiért, miután az augusztusi, montreali versenyen a pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett Stan Wawrinkával. A meccsen, melyet Wawrinka feladott a harmadik játszmában, Kyrgios átszólt svájci riválisának a pályán:

"Kokkinakis megdöngette a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom." 

Az ATP szerint Kyrgios kirívóan sportszerűtlen volt, és rosszat tett a tenisznek akkori megnyilvánulásával, amelyet hat hónapra felfüggesztett egy hónapos eltiltással, valamint 25 ezer dolláros büntetéssel szankcionált. Ezt azt jelenti, hogy a játékosnak fél évig - február 24-ig - példásan kellett volna viselkednie, különben eltilthatják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.