Kyrgios botrányparádét csinált a teniszmérkőzésből

2016.10.13. 19:09

Nick Kyrgios vitathatatlan tehetsége ellenére eddig leginkább a botrányaival vált híressé, emlékezetesebb balhéi közé tartozik például, amikor ocsmányul beszólt Wawrinkának, vagy amikor Murray ellen hisztériázott a US Openen, vagy amikor Gasquet ellen szándékosan rontott többször is kettejük wimbledoni meccsén.

Szerdán a sanghaji Masters torna második körében, az orosz Mischa Zverev elleni mérkőzésen szinte a teljes repertoárt felvonultatta. Kyrgiost ugyan a 14-ik helyen jegyzik a világranglistán, míg az oroszt a 110-iken, ám ebből a meccsen nem sok látszott, az esélytelenebb orosz sima két szettben, 6:3 6:1-re verte nevesebb ellenfelét. Az ausztrál,  jó szokásához híven, nem viselte túl sportszerűen az események alakulását.

Több labdamenetben is szándékosan hibázott, illetve egy szervát úgy ütött meg, mint egy kisgyerek, majd rögtön le is jött a pályáról, mielőtt még ellenfele visszaadta volna a labdát. Emellett a közönséggel is csúnyán összeveszett, Zvereven káromkodva kérte számon a kibaszott lassú térfélcserét, a bírótól pedig azt kérte, hogy vessen már véget a meccsnek, hadd menjen haza.

Amikor pedig egy néző a hisztériázást megunva bekiabált neki, hogy „Tiszteld a teniszt, és inkább játssz!", így reagált:

„Szeretnél inkább te játszani? Ülj le, kussolj és nézd a meccset."

Még a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is egy alapfokú troll szintjén osztotta a tiltakozókat:

„A te bajod, ha nem tetszik, nem én kértem, hogy gyere ide és nézd. El lehet menni. Ha annyira jó vagy tanácsokban és a teniszben, miért nem vagy olyan jó, mint én? Miért nem te játszol a Touron?"

Később aztán lenyugodott és a Twitteren mindenkitől bocsánatot kért. Még három bűnbánó emojit is beletett, szóval biztos komolyan gondolta.