Botrány: már az angolok sem tudnak rendes gyepet csinálni

2017.07.09. 07:13

Andy Murray második körös ellenfele, Dustin Brown már előre panaszkodott, hogy a wimbledoni tenisztorna pályái egyre lassabbak, aztán a címvédő és öccse is kritizálta a gyep minőségét.

„Elég sok kikopás van a pályán, rögtön az alapvonal mögött és előtt is. Ott elég göröngyös a gyep, olyan mint a golfban kiütött gyepdarabok. Nem igazán emlékszem ilyenekre korábbról. Nem hinném, hogy a pálya olyan jó állapotban van, mint a korábbi években" – mondta Andy Murray, miután legyőzte Fogninit a harmadik fordulóban.

Murray próbált találgatni, hogy mi lehet ennek az oka. Arra jutott, hogy az elmúlt hetek forrósága és a kevés eső miatt váltak pocsékká a pályák. Igaz, nem mindegyik. Néhány külső pálya jó állapotban van a versenyzők szerint. 

Kristina Mladenovic a 18-as pályán sérült meg. Alison Riske ellen melegített, amikor kifordult a bokája, és emiatt a térde is megcsavarodott. Később elmondta, két játszma után mindketten azt gondolták, hogy be kéne szüntetni a meccset, mielőtt valami rossz történik.

Jamie Murray is ott játszott párost, ahol Mladenovic, neki sem volt jó véleménye. „Wimbledon az hiszi, hogy ez a legjobb torna a világon, de ehhez azért biztosítania kéne a ezeket a normákat. Azt gondolom, hogy idén a pályák nem ütötték meg a korábbi szintet, ahogy korábban."

A szervező All England Club még csütörtökön kiadott egy nyilatkozatot, amiben azt állították, hogy a pályák játékra alkalmasak, ahogy mindig.