Federer-Nadal elődöntő lesz a Roland Garroson

GettyImages-1153698203
2019.06.04. 19:42

Roger Federer négy év kihagyás után indult el idén a a francia nyílt teniszbajnokságon, de a játékán ez nem nagyon látszott. Federer a világranglistán korábban harmadik helyig jutó Stan Wawrinkával találkozott a negyeddöntőben, és amikor a harmadik szett tie breakjében hozta a kötelezőt, úgy tűnt, hamar lerendezi ellenfelét.

Erre eleredt az eső, és egy órán át nem volt tenisz Párizsban. A kényszerszünet után Federer ott folytatta, ahol abbahagyta, és végül egy három és fél órás meccsen, 7-6(4), 4-6, 7-6(5), 6-4 arányban legyőzte honfitársát, és bejutott az elődöntőbe, ahol ellenfele a tizenegyszeres bajnok Rafael Nadal lesz, akivel utoljára 2017-ben találkozott, de salakon 2013 óta nem.

A 37 éves Federer a második legidősebb elődöntős a Roland Garros történetében. Csak a nagy Pancho Gonzales az, aki 1968-ban, negyvenévesen, elődöntőt tudott itt játszani. 

A második helyen kiemelt Nadal simán nyert a saját negyeddöntőjében: már az első szettben kétszer vette el a hetedik helyen rangsorolt Nisikori szervagémjét, aki a másodikban mind a négy adogatójátékát elveszítette. A harmadik szettben Nadal 2:1-es előnyét követően brékelt, és végül 1 óra 51 perc alatt győzött. (MTI)