Hosszú Katinka már 45 millió forintnyi zsebpénzt összeúszott

2015.10.29. 11:28

A tokiói úszó világkupa első napját a magyarok hat éremmel zárták, csütörtökön is folytatták a jó szereplést Hosszú Katinkáék, és újabb öt dobogós helyet szereztek.

Hosszú száz gyorson kezdte a napot, két japán mögött a harmadik helyen végzett. Az első hossz végén még ötödiknek fordult, de a második ötvene mindenkinél erősebb volt, így is 25 századot kapott az elsőtől (54.39).

A második számban, a száz háton már harmadszor vívott párharcot Tokióban Emily Seebohmmal, nem sok esélye volt ellene, mert a világbajnok óriási időt úszott, csak két tizeddel maradt el a világcsúcs mögött  Hosszú második helye azonban biztos volt, több mint egy másodperccel verte Mijuki Takemurát.

A 200 pillangón Hosszú nem jutott be a döntőbe, az előfutamokon csak a 14. időt úszta, de Jakabos Zsuzsanna ott volt a mezőnyben. Az első ötvenen még ő volt a legjobb, de utána Nacumi Hosi megelőzte, aki végig meg is tartotta az első helyet. Jakabos 2:08.89-et úszva a második lett, 76 századdal kapott ki.

Négyszáz gyorson Hosszú nagyon taktikusan versenyezve, sima győzelmet szerzett. Kétszázötven méterig a második helyet tartotta, de ezután ritmust váltott, és meglépett a japán Igarasitól, akire végül közel két másodpercet vert.

„Az volt a legfőbb célom, hogy annyit versenyezzek, amennyit csak tudjak. Mi változtattunk valamennyit a technikámon, és idő kell, míg ezt begyakorolom, és ennél nincs is jobb hely a világkupánál, és hogy még ezzel némi zsebpénzt is szerzek, az sem túl rossz dolog"

idézte a Swimswam a magyar úszónőt a szerdai számok után.

Hosszú persze nem igazán zsebpénzt keres, a világkupákon vezeti a fizetési listát is, az eddigi hat állomáson 158 000 dollárt (körülbeül 45 millió forint) nyert.

Hosszú azt is megemlítette, hogy a szerdán 200 vegyesen úszott 2:09.85-ös ideje nagyon biztató a riói olimpiára a felkészülésnek ebben a szakaszában.

A tokió világkupa női 400 vegyessel zárult, Hosszú játszott a mezőnnyel, nem kezdett túl erősen, a pillangót harmadikként teljesítette, és a hátúszás is után is csak a második volt. Mellen megint visszacsúszott egy helyet, de megtehette, a gyorson képtelenek voltak tartani, lazán másfél másodpercet adott a második Takahasinak. Jakabos a hatodik helyen fejezte be ezt a számot.