Az új úszókapitány mindent megad Hosszúnak, amit szeretne

2017.01.26. 09:51

A korábbiaknál jobban kíván támaszkodni edzőkollégáira, a legfontosabbnak pedig azt tartja, hogy a magyar úszósportban nyugodjanak meg a kedélyek, mondta az M4Sport Sportreggeli című műsorában a szerdán kinevezett úszókapitány, Sós Csaba, aki azt is elárulta, hogy már Kiss László menesztésekor is felmerült a neve szövetségi kapitányként. Akkor még az azóta távozott elnök Gyárfás Tamás döntött, és a szerdán leváltott Hargitay Andrást választotta.

Sós úgy tartja, hogy a megbízatása több egyszerű szövetségi kapitányi posztnál, hiszen emellett az edzőbizottságot is ő vezeti, illetve ő a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke is, vagyis a teljes szakmai munkáért ő egyedül felel. „Ez rendkívüli felelősség egy olyan sportágban, ahol évtizedek óta hagyományosan sikeresek vagyunk, és egy jellemzően Magyarországra alkalmazott rendszer van kiépítve és jól működik” – emelte ki. Első feladataként azt jelölte meg, hogy a vitás kérdésekben döntést hozzon, illetve hogy a váltókat összeállítsa.

Munkájában nagy mértékben támaszkodna a hazai edzőkre, akikkel több mint 25 éve dolgozik együtt, és akiket nemzetközi szinten is nagyra tart.

Kitért Hosszú Katinkára és edzőjére, férjére, Shane Tusupra is, akiket nem tart konfrontatív személyiségnek, de mindenképpen kezdeményezni fog velük egy személyes találkozót, hogy átbeszéljék, ők mit is szeretnének. Mint fogalmazott,

Katinka egy különleges egyéniség, nyilván mindent meg fog kapni, amit igényel. A lényeg, hogy nyugodjanak meg a kedélyek. Látni kell, hogy nemcsak ő, hanem a sportág kívánta a változást, és nekünk ennek az igénynek kell megfelelni