Itt a magyarázat, mi okozta Verrasztó Dávid indulatait

2019.03.30. 08:05

Verrasztó Dávid nagy csatában nyerte meg a 400 vegyes bajnoki aranyát (4:12,65-öt úszott, 15 század volt az előnye) Bernek Péter előtt a debreceni úszó országos bajnokságon - a világ idei második legjobb idejével -, majd ahogy kiszállt a medencéből, csak annyit mondott, jobb, ha nem szólal meg.

Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes versenyző edzője, Molnár Ákos az M4 Sport kamerája előtt világította meg a hátteret, mi okozta a feszültséget.

"Harmadik évben nem jutunk el edzőtáborba, mások vannak azon a helyen, abban az időpontban, ahol mi szeretnénk. Látják a versenyzők a közösségi médiában, hogy remek pózokban, tökéletes körülmények közt készülnek a többiek. Háromnaponta kellett újraírni a felkészülési tervünket idén télen és tavasszal. Benne maradt Dávidban ez a dolog, én ezen már túlléptem, mert különben elbuktunk volna. Évek óta hátrányból indulunk, miközben az eredményeink jobbak másoknál. Valószínű, hibázok én is, mert nem tudom azokat a körülményeket biztosítani a versenyzőmnek, amiket más kollégák igen. De nem tudom az okát."

Hozzátette, hogy Wladár Sándor elnökkel, és Sós Csaba kapitánnyal jó viszonyban vannak. (A Magyar Úszó Szövetség szombatra ígért választ az elhangzottakra.)

"Vannak olyan érdekkörök, amelyek azt kívánják, hogy ne sikerüljenek a céljaink. Mi nem bántottuk senkit. Nyilván összeesküvésnek hangzik, de mindannyian feszültek vagyunk."

A Ferencvárosba igazoló Verrasztó ott lehet ezzel az eredményével a július végi világbajnokságon, ahol szokás szerint a zárónapon rendezik a 400 vegyes döntőjét.