Bemutatkozott a női pólósok új kapitánya

2009.02.02. 14:10 Módosítva: 2009.02.02. 14:23

A hivatalosan február elsején munkába lépett Petrovics Mátyás hétfőn, a margitszigeti Széchy-uszoda sátortetős medencéjében tartotta meg kinevezése óta első edzését a női vízilabda-válogatottal.

A kétórás gyakorláson 19-en, zömmel fiatal, egyelőre "névtelen" pólósok vettek részt, de ismerős arcokat - például Kisteleki Dórát, Pelle Anikót, Valkay Ágnest - is fel lehetett fedezni a vízben, mivel a 2005-ös világbajnok, a tavalyi, pekingi olimpián negyedik helyezett nemzeti együttes tagjainak a fele megmaradt az új kapitány jelöltjeinek sorában is. Hiányzott az első összejövetelről az Itáliában játszó Drávucz Rita, és firenzei csapattársa, Stieber Mercedes, előbbire változatlanul a vízben számít Petrovics, míg utóbbira, a kétszeres vb-aranyérmesre már a parton, hogy edzőként segítse a szakvezetői munkát. A régi-új játékosok közé tartozik a légiós Bujka Barbara és Tomaskovics Eszter is, nem tagja viszont a keretnek az olimpián jártak közül a kapus Sós Ildikó, a szintén dunaújvárosi Primász Ágnes és Zantleitner Krisztina.

A jelenlegi keret tagjai: Domino Honvéd: Györe Anett, Horváth Patrícia, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Katalin, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Valkay Ágnes Dunaújváros: Berta Blanka, Brávik Fruzsina, Kasó Orsolya, Kovács Dóra, Poszkoli Rita, Szűcs Gabriella UTE: Gangl Edina, Pardi Petra BVSC: Somhegyi Noémi Szentes: Pengő Nikolett ASI: Gyöngyössy Anikó. A külföldön játszók közül: Bujka Barbara, Drávucz Rita, Pelle Anikó, Tomaskovics Eszter (MTI)