Pityergés, üvöltés, kiközösítés

2011.07.25. 18:30

Az utolsó tempója tökéletes volt hétfőn, az 50 méteres pillangóúszás végén a brazil Cesar Cielo Filhónak, ezzel megnyerte a számot a vb-n. A versenyző vizeletében furoszemidet vagyis vízhajtót találtak, de nem tiltották el, és a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pár napja úgy határozott, indulhat a sanghaji világbajnokságon, mert egy táplálék-kiegészítő volt szennyezett.

Győzelme után a levegőbe csapott, üvöltött, majd elsírta magát. „Óriási feszültség volt bennem az utóbbi időben, mert úszás nélkül elképzelhetetlen az életem. Most pedig úszhattam.”

Cesar Cielo Filho
Cesar Cielo Filho

Társai közül csak az ezüstérmes ausztrál Targett gratulált, aki tizennyolc századdal maradt el tőle.

„Ez egy nagy show volt, de azért kissé tanácstalanok vagyunk” – ezek már a hatodik Steffen Deibler szavai voltak. A német versenyző nyíltan beszélt a kiközösítésről, ő egyáltalán nem keresi a társaságát, de mások sem beszélnek vele. „Egy sportolónak mindig ellenfelei vannak, nemcsak Cesar, mások is” – tompított Dirk Lange vezetőedző.

Filho ötven gyorson szerezte meg az olimpiai aranyat 2008-ban, két éve, a római világbajnokságon is nyert, ebben a számban is versenyez Kínában.