Tornagyőztes a pólóválogatott

2013.02.17. 13:56

Százszázalékos teljesítménnyel végzett az első helyen az új összetételű magyar férfi vízilabda-válogatott a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi tornán, a vasárnapi zárómérkőzésen három góllal nyert Románia ellen.

A magyar juniorválogatottat (13-7), majd a kanadait (8-5) is legyőző magyar felnőttcsapat a Kecskeméti Élményfürdőben rendezett torna befejező meccsén gyorsan vezetést szerzett: centerként Decker Ádám használta ki az első emberelőnyt, igaz, a románok hamar egyenlítettek (1-1). Török Béla és Bátori Bence jóvoltából a meccs eleje egyre szebben alakult (3-1), csakhogy Románia fordítani tudott. Kétszer előnyből, egyszer megúszásból betalálva átvette a vezetést (3-4).

A második játékrészből három perc telt el, amikor Hosnyánszky Norbert  létszámfölényes helyzetnél hatalmas gólt lőtt, de hasonlóan látványos román válasz következett (4-5). A hat az öt elleni játékban aztán Vámos Márton, majd Török gondoskodott az újabb fordulatról (6-5), így a nagyszünetre a magyar válogatott ment némi előnnyel pihenni.

A harmadik negyedben Kis Gábor húzásos centergóljával, majd Török távoli bombájával 8-5-re sikerült ellépett. Aztán előnyből és akcióból is eredményes románok visszazárkóztak 8-7-re. Hosnyánszky csavart góljával, és Bátori, majd Decker újabb emberelőnyös találataival azonban simán alakult (11-7).

Az utolsó nyolc percben gyorsan szépítettek a vendégek, majd lefordulás végén Szivós Márton is gólt lőtt (12-8). A hajrában még egy román gól született, de a lényegen ez már nem változtatott: az új szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányította válogatott mindhárom mérkőzését megnyerve tornagyőztes lett Kecskeméten.

Magyarország-Románia 12-9 (3-2, 3-3, 5-2, 1-2)

A magyar góldobók: Török 3, Hosnyánszky, Bátori, Decker Á. 2-2, Vámos, Kis G., Szivós 1-1

Kanada-Magyar juniorválogatott 11-7

A 7. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Románia 3, 4. Magyar juniorválogatott 0