Az Eger is elkezdi a vízilabda BL-ben

2013.11.19. 14:14

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában szerdán kezdődik a 12 csapatos főtábla, és bemutatkozik az Eger is, amelynek a nyolc kiemelt egyikeként nem kellett meccset játszania a selejtezős szakaszban.

A magyar bajnok hazai medencében kezd, rögtön nehéz ellenfél vár rá: a világ egyik legjobb klubcsapata, a Pro Recco, amelynek magyar légiósa is van a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert személyében. Az Egernek is erős a kerete, de csak egészen kiváló játékkal vívhatja ki a győzelmet az olaszokkal szemben.

A főtábla hatosaiban – oda-vissza alapon – mindenki kétszer találkozik minden csoportellenfelével a május 3-ig tartó sorozatban, s a három-három legjobb jut be az új kiírású zárószakaszba, a hatos döntőbe. Az A csoport helyzete annyiból más, hogy itt a spanyol CNA Barceloneta - mint a május 29. és 31. közötti szuperdöntő házigazdája - eleve garantált továbbjutó, vagyis innen csak két továbbjutó helyért harcol a másik öt együttes.

Az Eger hatosában van a végső sikerre esélyes horvát Primorje Rijeka, amelyben az olimpiai aranyérmes Varga fivérek, Dániel és Dénes is játszik, s amely az utolsó selejtezőkörben a BL másik magyar indulóját, a Szolnokot búcsúztatta.

A főtáblás csoportok összetétele

A csoport: ZF-Eger, CNA Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Olympiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Primorje Rijeka (horvát)

B csoport: Galatasaray (török), Spandau 04 (német), Brescia (olasz), Partizan Beograd (szerb), Crvena Zvezda (szerb), Nagyvárad (román)

Az Eger meccsrendje

november 20.:

ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 19 ó

december 4.:

ZF-Eger - CNA Barceloneta

december 18.:

Jug Dubrovnik - ZF-Eger

2014. január 8., szerda:

ZF-Eger - Olympiakosz

január 29.:

Primorje Rijeka - ZF-Eger

február 22.:

ZF-Eger - Primorje Rijeka

március 15.:

Olympiakosz - ZF-Eger

március 26.:

ZF-Eger - Jug Dubrovnik

április 9.:

CNA Barceloneta - ZF-Eger

május 3.:

Pro Recco – ZF-Eger