Benedek: Kisebb pályán látványosabb a póló

2014.11.05. 14:22

Bemutatta arculatának új elemeit a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ), ami saját nevének rövidítése lett, és nem véletlenül szerepelnek benne a kilenc olimpiai aranyérmet jelképező csillagok.

"Remélem, hogy két év múlva kettővel több csillagot kell odavésniük a grafikusoknak" - tette hozzá Kemény Dénes elnök.

Merész András, a női válogatott kapitánya közölte, Märcz Tamást azért kérte fel a másodedzői posztra, mert szeretné, ha a személye és karizmája még nagyobb teljesítményre sarkallja őt és a játékosokat is.

"Minden, ami a válogatottban történik, riói szemmel történik" – mondta. A válogatott tavaly 12 napot edzett együtt, ebben az évadban pedig hét hetet fog.

A férfiakat irányító Benedek Tibor először arra a kérdésre válaszolt, mit vár a világliga selejtezőitől a kisebb pálya apropóján:

"Látványosabbak lesznek a mérkőzések, már a Szőnyi úti gálameccs is bemutatta, hogy fel fog gyorsulni a játék. Valószínűleg a legerősebb csapatok alkalmazkodnak a leghamarabb, az erőviszonyok nem nagyon változnak meg. Ami a lefordulásokat illeti: inkább a gyors ritmusváltás és a taktika dönti el, ki tud ezzel hatékonyabban élni, nem pedig az úszástudás."

A válogatott a novemberi, szlovákok elleni debreceni világliga-selejtező után decemberben Miskolcon játszik a románok ellen, míg a görögök elleni, minden bizonnyal sorsdöntő selejtezőt áprilisban az új győri uszodában rendezik.