Az Eger elbukta BL-elődöntőt

2015.05.28. 19:44 Módosítva: 2015.05.28. 19:46

Kikapott nyitómérkőzésén az Eger a horvát Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának hatos döntőjében, így pénteken az ötödik helyért játszhat Barcelonában.

A katalán fővárosban zajló Final Six nyitónapján az Eger az idei horvát bajnoki ezüstérmes Juggal találkozott annak tudatában, hogy ha kikap, pénteken csak az 5. helyért szállhat medencébe, míg ha győz, éremért mérkőzhet a folytatásban.

A vezetést a horvátok szerezték meg, majd percekkel később megduplázták az előnyt, mindkétszer kihasználva emberelőnyüket (2-0). 25 másodperccel az első szünet előtt az Eger montenegrói légiósa, Uros Cuckovic szépített szintén létszámfölényes helyzetben (2-1).

A második játékrészből három perc pergett le, amikor az Eger balkezes szerbje, Boris Vapenski egyenlített (2-2). A harmadik horvát gólra próbált, de nem tudott válaszolni a nemrég zárult hazai bajnoki idény bronzérmese, a Jug viszont értékesített egy emberelőnyt, de még közvetlenül nagyszünet előtt a világbajnok Szivós Márton szépített (4-3).

A harmadik nyolc percet egy darabig a szigorú védekezés és a kevésbé hatékony támadójáték jellemezte mindkét oldalon, nem is esett gól csak a negyed zárószakaszában, az is ötméteresből, ezzel lett 5-3 a Jug javára. Aztán Vapenski zárkóztatta közelebb az Egert (5-4), csakhogy a Dubrovnik további két gólt tett hozzá előnyéhez (7-4). A dudaszó pillanatában az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert lövése célba ért, így 7-5-ös horvát vezetésnél következhetett a befejező negyed.

Ennek elején, élve emberelőnyükkel, a horvátok 8-5-re alakították az állást. Újabb egri légiósgól következett a szerb Milos Cuk révén, majd 8-7-re módosult az eredmény a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter jóvoltából. A negyed felénél 9-7 volt oda, amikor Szivós húzása hibátlannak bizonyult (9-8), csakhogy emberelőnyből megint pontosak voltak a horvátok (10-8), s innen már nem volt visszaút az Eger számára. (MTI)

Az elődöntőbe jutásért: Jug Dubrovnik (horvát) - ZF-Eger 10-8 (2-1, 2-2, 3-2, 3-3)

Az egriek góllövői: Vapenski, Szivós 2-2, Cuckovic, Hosnyánszky, Cuk, Biros