Három meccs, három győzelem

2016.03.12. 12:57

 

A magyar női vízilabda-válogatott az olaszok és az oroszok felett aratott - egyformán kétgólos - pénteki győzelem után szombat délelőtt a francia nemzeti együttest verte 13 góllal a görög fővárosban, az öt csapatot felvonultató Thetisz Kupa második napján, tudósított az MTI.

    Eb-aranyérmeshez méltóan, fölényes diadalt aratott Bíró Attila szövetségi kapitány alakulata harmadik athéni fellépésén, amelyen csak a győzelem mértéke volt kérdéses. A szombati mérkőzésen a szerényebb képességű francia válogatott mindössze háromszor tudta bevenni a magyar kaput, amelynek őrzésében kimagasló teljesítményt nyújtott mind Gangl Edina, mind az őt a második félidőre váltó Kasó Orsolya. A támadások hatékony befejezésében is egymást múlták felül a játékosok, akik közül a legeredményesebbnek Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi bizonyult egyformán négy találattal.

    A magyar sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a meccsből szakmailag kevésbé lehet messzemenő következtetéseket levonni, de - nyilatkozta Bíró Attila - a mentalitást és a profizmust illik kiemelni, merthogy ez megvolt ezúttal is a lányokban.

    "Korai volt a kezdés, és a tegnapi két győzelem után fel voltunk pörögve, viszonylag keveset aludtunk. A franciák elleni mérkőzés kiváló ráhangolódás volt a görögök elleni esti találkozóra. Gyönyörű gólokat lőttünk, szép lefordulásaink voltak, szép akciógóljaink, elégedett vagyok a lányokkal" - értékelt a szövetségi kapitány.

Magyarország-Franciaország 16-3 (3-0, 3-1, 4-2, 6-0)

A magyar góldobók:  Szilágyi, Somhegyi 4-4, Csabai 3, Illés 2, Kisteleki H., Takács, Tóth 1-1

Görögország-Magyarország 17-11 (5-3, 5-1, 5-4, 2-3)

A magyar góldobók: Antal, Keszthelyi 3-3, Bujka, Illés, Takács, Szücs, Kisteleki H. 1-1

A hazai szövetség honlapjának nyilatkozó Bíró Attila szövetségi kapitány értékelése szerint az összmérleg nagyon biztató, még ha a görögök most jobbak is voltak a januárban Európa-bajnokságot nyert, ezzel a riói olimpiára kvótát szerző magyar női válogatottnál.

    pénteken játszották:

Magyarország-Olaszország 8-6

Magyarország-Oroszország 13-11