Minden facebookos ismerősünk csetelését kihallgathattuk

2010.05.05. 23:16 Módosítva: 2010.05.05. 23:16
Súlyos biztonsági hibát javítottak ki szerdán a júzerek adatainak laza kezelése miatt amúgy is sokat támadott közösségi oldalon. Az ügy miatt egy ideig nem lehetett csetelni.

Egy programhiba miatt a felhasználók elolvashatták az összes ismerősük csevegését, illetve megnézhették, kik az illető visszaigazolásra váró, reménybeli ismerősei.

A javítás miatt a fejlesztők egy időre kénytelenek voltak kikapcsolni a csetelési funkciót az oldalon. A hibára a TechCrunch Europe hívta fel elsőként a figyelmet.

Ezt a problémát aránylag hamar sikerült elhárítani, de a szájt ettől még megszenvedi, hogy a felhasználók személyes adatainak laza kezelése miatt az utóbbi időben sokat vesztett a nimbuszából.

Az idealista internetezők mellett a politikusok is ráröpültek a témára: pár napja több amerikai szenátor arra kérte a céget, hogy könnyítsék meg a felhasználóknak a személyes adataik megvédését. Az utóbbi időkben bevezetett változtatások miatt a facebookozók olyan adatai is bárki számára láthatóvá válhattak, amelyek eddig csak a kiválasztott barátok előtt voltak nyilvánosak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM