A középkorúak megszállják a Facebookot

2010.06.15. 15:41
Egyre több ötven feletti ember használja a közösségi oldalakat, derül ki egy kutatásból. Pénzük is van kütyüket vásárolni, 11-14 százalékuk venne például iPadot.

Az ötven feletti korosztály is könnyedén megbírkózik a nettel, a közösségi szájtokkal, és sokszor arra használja a webet, hogy nyomon kövesse gyerekei, unokái életét. Az AARP felmérése szerint az ötven év feletti amerikaiak több mint negyede (27 százalék) használ közösségi szájtot. A legnépszerűbb köztük is a Facebook, a megkérdezettek 23 százalékának jobban tetszik, mint a MySpace, a LinkedIn vagy a Twitter. Egy másik felmérés hasonló tendenciákat mutatott annak ellenére, hogy egy kimutatás szerint az idősebb amerikaiak rosszakat hallanak a médiában a Facebookról.

Az 50-64 év közöttiek 49 százaléka azt állította, hogy nagyon otthonosan érzi magát netezés közben. Ugyanez az arány az összes 50 év felettinél 40 százalék. A megkérdezettek 47 százaléka családtagtól (ebből 70 százalék unokától) hallott először a Facebookról, vagyis a fiatalabb generáció népszerűsíti az idősebbek körében a közösségi szájtokat.

A legtöbben arra használják ezeket az oldalakat, hogy a családtagokkal tartsák a kapcsolatot. Háromnegyedük mondta azt, hogy a gyerekeken és unokákon kívül más családtaggal is tartják a kapcsolatot, 62 százalék a gyerekeivel, 36 százalék az unokáival is kommunikál.

Azt se felejtsük el, hogy ennek a generációnak van pénze kütyükre. A megkérdezettek 83 százaléka például már hallott az iPadról, 11-14 százalékuk tervezi is, hogy vásárol egyet.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM