Már tesztelik a londoni olimpia informatikai rendszerét

2011.01.21. 10:30
Az olimpiai játékokat szervező London 2012 szervezet és a megvalósítást végző Atos Origin bejelentette, hogy elkészült az olimpiai események informatika központja.

Az ünnepélyes átadón Sebastian Coe, a virtuális olimpiáért felelős testület vezetője közölte, hogy a kelet-londoni Canary Wharf negyedben kialakított Technology Lab a játékokig 200 ezer tesztórán keresztül ellenőrzi, javítja és fejleszti a számítógépes rendszereket, hogy minden zökkenőmentesen történjék a sportesemény idején. Először a kiemelt sportágakkal kapcsolatos teendőket nézik át, itt a miniközpontok működését ellenőrzik (az olimpia idején összesen 36 versenyhelyszínen lesznek elhelyezve majd ilyen miniközpontok).

A 2000 négyzetméteres Technology Labben jelenleg összesen 880 pécé, 130 szerver, 110 hálózati elosztó található, és 70 ember végzi a munkát, de ez csak a tesztidőszakra érvényes, az olimpia idején 900 szerver, ezer hálózati és biztonsági eszköz szolgálja ki majd a 20 ezer egyéb eszközt, melyek közül 9500 lesz számítógép.

A hivatalos IT-partner, az Atos Origin vezetője, Patrick Adiba elmondta, hogy a próbaidő alatt mindenre fel akarnak készülni, az összes várható és kevésbé várható eseményre és veszélyre, mivel fontos, hogy minden üzemzavarra, fenyegetésre, támadásra megfelelően tudjanak reagálni, minden történés kezelésére létezzék forgatókönyv.

Az egyik kiemelten vizsgált rendszer egy új fejlesztés lesz (Commentator Information System – CIS), melynek a kommentátorok, az újságírók és a nézők felől érkező információkat 0,3 másodperc alatt kell összesítenie. Hasonlóan kiemelt szerepe lesz a myInfo+ nevű portálnak és a mögötte lévő rendszernek, mely az akkreditált résztvevők (sportolók, sportvezetők, újságírók) információs kiszolgálását végzi. Az ilyenkor szokásos túlzásokat nem kerülve Adiba elmondta azt is, hogy a világ legbonyolultabb rendszerét hozzák létre, ami tízszer akkora, mint a futball-világbajnokságot kiszolgáló volt tavaly.

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM