Jön a Facebook Comments

2011.02.01. 13:56

A Facebook legújabb terve, hogy kommentelési rendszert fejleszt le, a céghez közel álló források szerint néhány héten belül megjelenik a Facebook Comments. Az új szolgáltatással össze lehet majd fogni az összes hozzászólást blogokon és egyéb szájtokon.

A közösségi szájt aktívan keresi az együttműködést a nagyobb blogszolgáltatókkal és médiacégekkel. Természetesen a kommentek már most jelen vannak a Facebookon. A blogok, újságok integrálni tudják a Facebook API-n keresztül a kommentelési lehetőséget. Ezt azt jelenti, hogy a felhasználók a facebookos felhasználónevükkel csatlakozhatnak az adott szájton és ha hozzászólnak valamihez, az megjelenik a facebookos oldalukon is.

A felhasználók egyéb módon, például widgetekkel is tudják jelezni a facebookos oldalukon, hogy hozzászóltak valamihez. A hírek szerint az új rendszer ennél mélyebb integrációt jelent majd, a Facebook a teljes kommentezési rendszert képes kezelni majd a belépéstől kezdve a hozzászólások megjelenítéséig. Nagyon sok platformon elérhető lesz. Valószínűleg a Facebook like gombját is integrálják a rendszerbe.

A Cnet forrásai szerint az egész rendszer hasonlítani fog a New York Times néhány évvel ezelőtt megjelent szolgáltatására, a TimesPeople-re. Egyes hírek szerint a Facebook új szolgáltatására Google, Yahoo vagy Twitter felhasználónévvel is be lehet majd lépni – persze csak akkor, ha a blogszolgáltató vagy média ezt engedi.

Az még nem világos, hogy mit kezd az új rendszer azzal a ténnyel, hogy a Facebookon a felhasználók saját nevükkel vannak fenn, a kommenteléshez azonban általában valamilyen nicknevet választanak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM