Pénzt kért, hogy otthagyja a Facebookot

2013.02.08. 14:48

Egy 14 éves amerikai lány hiába próbált pénzt keresni, a hagyományos lehetőségek csődöt mondtak. Miután gyerekfelvigyázásból nem sikerült zsebpénzt keresnie, egy formabontó ajánlattal lepte meg az apját.

ht facebook contract nt 130207 wg

Rachel Baier azt kérte a szüleitől, hogy adjanak neki kétszáz dollárt azért, hogy az iskolaév hátralévő 5 hónapjára felfüggessze a Facebook-tagságát. Az apa először elhajtotta a lányt. „Órákat ül naponta a gép előtt, nem hittem el, hogy valóban képes lenne Facebook nélkül élni”, mesélte az idősebb Baier az ABC hírportál munkatársainak. „Aztán annyira komoly volt, hogy végül mondtam neki: ha komolyan ezt szeretné, akkor ezt szerződésbe kell foglalnunk.”

Az apa meg is fogalmazta a hivatalos iratot, amely szerint 2013. február 4. és június 26. között Rachel deaktiválja a Facebook-profilját, ezért cserébe először 50 dollárt kap, majd ha sikerül a vállalkozás, az idő leteltével még 150-et.

Az apa szerint Rachel ki fogja bírni. „Korábban is deaktiválta már a profilját hétvégente. Két-három éve folyamatosan a Facebookon lóg, így tudja, mennyi felesleges információ árad onnan.” A megállapodás szerint a lány nem gondolhatja meg magát, a gyenge pillanatok esetére nyújt biztosítékot az, hogy az apa a belépési jelszót is megváltoztathatja.

Rachel attól sem fél, hogy a kilépés miatt a barátait is elveszti. Amikor az apja erről kérdezte, a lány azt mondta, hogy amúgy is találkozik velük az iskolában, és ha kell, sms-t bármikor írhat nekik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM