Az amerikai fiatalok a Twittert szeretik

MTI/Index
2013.10.10. 07:19

A közösségi médiumok közül a Twitter a legnépszerűbb az amerikai kamaszok körében, megelőzte a Facebookot egy befektetési bank felmérése szerint.

A 8600 megkérdezett 26 százaléka szereti a legjobban a Twittert, és 23 százalék a Facebookot, és a Facebook által felvásárolt képmegosztó alkalmazással, az Instragrammal együtt. A Twitternek 218 millió felhasználója van világszerte.

A Piper Jaffray felmérésének eredményét szerdán hozták nyilvánosságra. A bank az év elején is készített egy hasonló közvélemény-kutatást, és akkor még a megkérdezetteknek ugyanabban a körében a Facebook volt a népszerűbb 33 százalékkal, szemben a Twitter 30 százalékával.

A mostani felmérés szerint a Twitter, a Facebook és az Instagram népszerűsége együtt közel van a 100 százalékhoz, a Tumblrt négy százaléknyian szeretik a leginkább, a Google+-t pedig három százaléknyian. Az elemzők ugyanakkor továbbra is úgy gondolják, hogy a Facebook (főleg az Instagrammal együtt) jobb befektetés, illetve használhatóbb reklámfelület, mint a Twitter.

A Twitter a közelmúltban jelentette be, hogy a tőzsdére vonul, a lépéstől a cég vezetői egymilliárd dollárt várnak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM