Jön az önmegsemmisülő Facebook-poszt

2014.09.11. 08:47

A Facebook új típusú posztot tesztel, olyat, aminek létrehozásakor a felhasználók megadhatnák, mennyi idő múlva törlődjön a falukról. Az új lehetőséget egyelőre csak néhány embernél kapcsolták be, de ez megszokott dolog a Facebook újításaival kapcsolatban: egy-egy opció mindig szép fokozatosan terül szét.

Az eddig látott képernyőmentések alapján a lejáratot egy óra és egy hét között választhatjuk meg. Ha ez az időtartam lejár, a poszt megsemmisíti önmagát. Egész pontosan inkább csak eltűnik szem elől, hiszen mint minden más, a Facebook által kezelt adat esetén, itt is akár 90 nap is lehet a törlődés és a valós törlés között, amikor a poszt kikerül a közösségi oldal adatbázisából.

A Facebook a nyáron már próbálkozott az üzenetküldés megreformálásával, de a Slingshot nevű alkalmazás, amivel egy idő után eltűnő képeket lehet küldeni egyszerre több embernek is, gyorsan kikopott a köztudatból. A lejáró szavatosságú Facebook-posztoknak viszont lehet értelmük a személyes posztokon túl is, például a közösségi oldalt használtcikk-kereskedésként használó zárt csoportokban feladott képes hirdetéseknél.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM