Olga, Liliána
19 °C
30 °C

Az Amazon bemutta új drónját

2015.11.30. 16:00

Az Amazon már nagyon készül arra, hogy tényleg drónokkal intézhesse a házhoz szállítást. Bár erre már csak a szabályozás miatt is várni kell minimum 2016-ig, a cég folyamatosan fejleszti a drónokat, és már reklámot is kerekített az első típus köré.

A videón látható hibrid drón függőleges emelkedésre és vízszintes repülésre is képes. A raktárban elhelyezik a belsejében a megrendelt terméket, kiemelkedik a tetőn, megkeresi a megadott címet, és 30 percen belül lerakja a csomagot a kertben. És közben végig 120 méter alatt marad, mert ezt írja elő a jelenlegi szabályozás. 

A drón 24 kilométeres távolságot képes megtenni, és a navigációs rendszere figyel arra, hogy út közben ki tudja kerülni az esetleges akadályokat. Az Amazon a videó szerint egész sor új dróntípust tervez még, amelyek a különböző környezetekben a legmegfelelőbben tudják majd teljesíteni a megrendeléseket.

Amazon Prime Air nevű szolgáltatás a cég előfizetőinek fogja drónnal kiszállítani a megrendelt termékeket Amerikában. Indulási dátum még nincs, először meg kell egyezni az FAA nevű amerikai légiszabályozó szervvel a pontos szabályokról, hogy elindulhasson a kiskereskedelmi drónkorszak.

A videót Jeremy Clarkson narrálja, aki a világ legnézettebb autós műsorának számító Top Geart vezette, amíg márciusban ki nem rúgták, mert megütötte az egyik producert.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.