Dömötör
12 °C
14 °C

780 millió átverős hirdetést tiltott le a Google

2016.01.22. 16:19

2005-ben is nagytakarítást végzett a Google az egyre több szeméttel elárasztott hirdetési piacon. Összesen több mint 780 millió hirdetést blokkoltak világszerte, ez 50 százalékkal több, mint 2014-ben – írja az MTI a cég blogbejegyzése alapján. Ez olyan óriási mennyiség, hogy akkor is 25 évig tartana végignézni, ha egy hirdetésnél csak egyetlen másodpercig állnánk meg.

A hirdetéseket azért állították le, mert megsértették a Google szabályait, hazugságot vagy csalást tartalmaztak:

  • 10 ezer oldalt és 18 ezer felhasználói fiókot függesztettek fel azért, mert megtévesztő terméket, például márkás órákat utánzó hamisítványokat akartak eladni.
  • 12,5 millió hirdetést tiltottak le azért, mert megsértették az egészséggel kapcsolatos termékek szabályait, például nem engedélyezett gyógyszereket árultak vagy olyan félrevezető szöveget akartak megjelentetni, amely szerint a termék olyan hatásos, mint a vényre kapható szerek.
  • Testsúlycsökkenést ígérő reklámból 30 ezret blokkoltak, például azért, mert diéta vagy mozgás nélküli, lehetetlen mértékű fogyást ígérő étrend-kiegészítőt hirdettek. A Google szerint 2015-ben ezek miatt panaszkodtak leginkább a felhasználók.
  • Adathalászat miatt majdnem 7 ezer oldalt függesztettek fel.
  • 10 ezer olyan oldalt tettek elérhetetlenné, amely kéretlen szoftverrel lassította a felhasználók gépét vagy megváltoztatta a honlapjukat.
  • 17 millió olyan reklámot utasítottak el, amely félrevezető módon, például a számítógép rendszerüzenetét utánzó megjelenésével vette rá a felhasználókat a kattintásra. A Google-hirdetéseken keresztül elért, kéretlenül letöltődő programok számát 99 százalékkal csökkentették.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!