Anna, Anikó
20 °C
31 °C

Megérkezett a hirdetésblokkoló-blokkoló

2016.02.17. 14:57

A Wired online kiadása új módszerrel próbálja kezelni a hirdetéseket blokkoló olvasókat. Ha a böngészőben nem tudnak megjelenni a hirdetések, akkor letiltják a tartalom megjelenítését. Ugyanakkor az olvasók egy kis havidíj befizetésével hirdetések nélküli hozzáférést szerezhetnek.

Ezzel egy vicces hidegháború vette kezdetét az online hirdetések piacán. Máris megjelentek azok az appok, amelyek elhitetik a portálokkal, hogy nem is használunk hirdetésblokkolót, miközben valójában igen.

Van már olyan Chrome böngészőplugin is, amivel minden tartalmat kihomályosíthatunk, hogy csak a hirdetések látsszanak. Oké, a fent látható tartalomszűrő csak poénból jött létre az Ostoba Hülyeségek Amikre Senkinek Nincs Szüksége & Szörnyű Ötletek Hackathon nevű rendezvényen.  

Hogy hová vezet ez a háborúzás, még nem tudni. Ha megjelennek a hirdetésblokkolóblokkoló-blokkolók, és mindenki csak újabb és újabb fegyverek készít, annak nem lesz jó vége, mert még a végén kitalálja valaki, hogy az internet is olyan zárt rendszer legyen, mint a tévé, ahol a felhasználó csak ül, olvas és kussol

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!