Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

199 dollár, de utána a padlóról is ehetünk

2016.03.16. 19:02

A Roomba intelligens takarítógépeit világszerte használják, legalábbis azok, akiknek van 900 dollárja egy takarítórobotra. Nemsokára a kevésbé tehetősek is beruházhatnak egyre: a cég nemrég mutatta be a Bravaa-t, az új generációs felmosórobotját.

A Braava egy vibráló fejet és erős vízsugarat használ a kemény padló tisztításához. Emiatt nemcsak többféle padlótípushoz használható, mint a Roomba – csempét, linóleumot és parkettát is takaríthatunk vele –, de kisebb és könnyebb is a többi takarítógépnél. A Braavához háromféle padlótisztító szivacsot kapunk; mindegyikkel más-más padlófelületet tisztíthatunk hatékonyan.

A Braava hasonló elven működik, mint a Roomba: giroszkópot és szenzort használva térképezi fel a szobát. Megtanulja, hol helyezkednek el a bútorok, és megfelelő tempóban gyorsít-lassít, ahogy a fal vagy egy asztalláb közelébe ér.

A Braava 199 dolláros nyitóáron lesz kapható április 1-jétől (remélhetőleg nem viccnek szánják), vagyis jóval olcsóbb lesz, mint a 980-as szériához tartozó Roomba. Igaz, nincs benne annyi szenzor, és nem lehet telefonról vezérelni. A szögletes alakjának köszönhetően viszont jobban boldogul a sarkok takarításával, vagyis az ár-teljesítmény aránya összességében kedvezőbb.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!