Jönnek a hosszabb Twitter-üzenetek

2016.05.25. 10:56 Módosítva: 2016.05.25. 11:02

A felhasználók egyre többféle tartalmat zsúfolnak bele egy Twitter-üzenetbe, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek közül több rejtett módba kerül, így a rendszer sem fog számolni velük. Ez azt jelenti, hogy a 140 karakteres limit a jövőben kibővülhet. Ezt már évek óta rebesgetik, mégsem történt változás – egészen mostanáig.

Bár a 140 karakteres limit továbbra is marad, a Twitter fontos változásokat jelentett be a hivatalos blogján. Ezek közül a legfontosabb, hogy

az üzenetek méretébe a jövőben nem fognak beleszámítani a képek, a videók, illetve a válaszoknál az @név azonosítók.

Kellemetlen, de a linkek karaktereit továbbra is beleszámolják a 140 karakterbe. Hogy mikortól, azt egyelőre nem tudni. Jack Dorsey, a Twitter vezetője közölte, hogy a változtatások csak hónapok múlva lépnek majd érvénybe. Egyéb változások is várhatók: például a felhasználók képesek lesznek a saját tweetjeiket is retweetelni, illetve a sajátjaikat idézni.

Dorsey egy közleményben kifejtette: a reform célja, hogy megtartsák a szolgáltatás pillanatjellegét, vagyis hogy a Twitter gyors, könnyen használható, az aktualitásokra koncentráló üzenetküldő maradjon.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM