Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Rendelj nekem babaházat, mondta a műsorvezető, és elszabadult a pokol

2017.01.08. 15:33

Egy San Diegó-i tévétársaság műsort készített egy kislányról, aki véletlenül megrendelt egy babaházat az interneten. A kislány az Amazon Echo segítségével adta le a rendelést. A hangfelismerő mesterséges intelligenciának nem kell bonyolult hitelkártyaszámokat megadni: ha azt korábban valaki megtette, elég elmormolni, hogy mire vágyunk, és a futár a küszöbünkig hozza a csomagot.

Most is ez történt. A CW-6 műsora szerint a hatéves kislány az Echóval beszélgetve azt találta mondani (ahogy azt a szüleik amazonos profiljánál ellenőrizték):

Játszol velem babaházasdit? Veszel nekem babaházat?

Erre mi történt? Mint a mesében: egyszer csak megjelent a küszöbön egy 160 dolláros Sparkle Mansion babaház, két kiló finom keksz társaságában. Eltalálták, nem a Télapó hozta. Hanem Alexa, aki digitális asszisztensként nagyjából ugyanazt csinálja az Amazonnál, mint Siri az Apple-nél, vagy Cortana a Microsoftnál.

Eddig semmi különös – de az őrület rövidesen tovább terjedt. Az adásban a CW-6 hírolvasója ugyanis megjegyezte:

Imádom a kislányt, ahogy azt mondta: Alexa rendelt nekem egy babaházat!

Nyilván nem szándékosan csinálta, de ennyi elég is volt hozzá, hogy San Diego-szerte az összes Amazon Echo öntudatára ébredjen a fenti mondattól, és automatikusan babaház-rendeléseket indítson az Amazon felé. A tévéadás ugyanis beindította Alexa nyálelválasztását, és automatikusan vásárlási felhívásnak vette a hírolvasó szövegét. A nézők panaszáradata természetesen elborította a tévétársaságot.

Lábjegyzet: a hangvezérléses vásárlás az Amazon Echóban leállítható, de ezek után nehéz elhinni, hogy nem szándékosan van alapból bekapcsolva.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!