Vilma
-7 °C
4 °C

Új cím alá költözött az SCO

2004.02.04. 01:34
A Mydoom féregvírus által szervezett internetes támadás célpontja, az amerikai SCO Group szoftvercég egy új domainnév alá helyezte át a honlapját, az IP számot azonban "véletlenül" nem változtatták meg.
Az SCO weboldala 36 órán keresztül elérhetetlen volt a Mydoom féregvírus igájába hajtott számítógépek által generált forgalom miatt. A cég most talált egy megoldást arra, hogy elérhetővé tegye oldalait. A www.thescogroup.com cím a jelek szerint erre kiválóan képes, írta ZDNet.

Ezzel az SCO azt a tényt használja ki, hogy a Mydoom.A csak az SCO.com-ot támadja. Más URL-ek háborítatlanul működhetnek a legnagyobb DoS-roham idején is. Az új címet az SCO bizonyosan megtartja a támadás február 12-én várható befejeződéséig.

A brit Netcraft úgy találta, hogy a régi és az új cím egyaránt az 216.250.128.21 IP-szám mögé van kötve.

'Milliárd dolláros' kár

Az SCO továbbra is élesen elítéli a vírust ráuszító támadókat. Közleménye szerint a világszerte okozott kár már elérheti az egymilliárd dollárt. A mostani új SCO oldalon egy új menüpont jelent meg, amelyen a cég ügyfelei és látogatói közvetlenül továbbléphetnek a Network Associates és a Symantec oldalaira, és Mydoom-ot eltávolító eszközöket tölthetnek le maguknak.

Az SCO műszaki igazgatója, Jeff Carlon megerősítette, hogy a hétvége óta hatalma ugrás következett be a cég weboldalának forgalmában. A vírus nyomán több százezer támadásra számítunk, jelentette ki. A cég emiatt ajánlott fel hat nappal ezelőtt negyedmillió dollárt a vírus szerzőjének elfogására. Szakértők szerint a vírust Oroszországban engedhették szabadjára.

A féregvírus által veszélyeztetett rendszerek közé tartoznak a Windows 98, ME, NT, 2000 és XP operációs rendszereket futtató számítógépek. Valamennyi nagy vírusirtó cég azonnali megoldást és védelmet kínál az elektronikus kártevővel szemben. Valamennyi szakértő egyetért abban, hogy a nem azonosított eredetű emailek csatolt állományát nem szabad megnyitni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.