Előd
5 °C
11 °C

Amerikai hackerek támadják a pápa weboldalát

2003.06.26. 13:15
A Vatikán szakértői csoportot fogadott fel a pápa weboldalának védelmére, melyet havonta tízezer vírus, és naponta legalább harminc, többségében amerikai hacker próbál feltörni, írja az ABC News.
"Szerencsére ezidáig senkinek sem sikerült bejutnia a pápa szerverére, mivel a vírusvédelemmel megbízott, rendkívül jól képzett szakértőink ki tudják szűrni a hackerek emailjeit" - nyilatkozta a Szentszék adminisztratív titkára, Claudio Celli érsek.

Agresszív amerikaiak

"A világ minden tájáról regisztrálunk a Vatikán elektronikus határsértésével próbálkozó személyeket, a fiatal amerikai hackerek a legagresszívabbak közülük, és ők vannak a legtöbben" - mondta az érsek az ABC News-nak.

Jókívánságok emailben

Második János Pál pápa már több alkalommal elismerően beszélt az internetről, bár felhívta a hívek figyelmét annak potenciális káros hatásaira. A Szentatyának azonban biztonsági okokból nincs saját emailcíme. A pápának szóló jókívánságokat több emailcímre is elküldhetik a hívek, az üzeneteket a Vatikán dolgozói nézik át. Az idős főpap 83. születésnapjára májusban huszonháromezer emailt kapott.

A Vatikán 1995-ben a pápa karácsonyi üdvözletével indította el weboldalát a Vatican.va címen. Celi szerint mostanában 150 ország több mint 50 millió internetezője látogatja az oldalt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.