Könnyen törik az iPhone 4 kijelzője

2010.10.13. 15:10
Látványosan magasabbak az iPhone 4 meghibásodási statisztikái, mint elődjéé, a 3GS-é voltak tavaly ilyenkor, jelentette a SquareTrade elemzőcég.

A telefon legérzékenyebb része a kijelző, ami könnyen törik, illetve karcolódik – 82 százalékkal volt több az ilyen jellegű sérülés a megjelenés utáni első négy hónapban, mint a 3GS esetében. Az általános, bármilyen hiba miatt visszavitt készülékek aránya is jóval magasabb: az iPhone 4-ek 4,7 százalékát kellett javítani négy hónapon belül, míg a 3GS-nél ez az arány ugyanekkor csak 2,8 százalék volt (ezt persze lehet úgy is értelmezni, hogy a telefonok több mint 95 százalékának semmi baja).

Az iPhone 4 nagyobb felbontású kijelzője fölött egyébként lecserélték az érintésérzékeny üvegborítást is egy új típusúra, amiről azt ígérték ugyan, hogy nem lesz érzékenyebb a réginél, de a gyakorlat nem ezt mutatja. A statisztika szerint, ha a jelenlegi trend folytatódik, az iPhone 4-ek 15 százalékával lesz valami probléma a vásárlás utáni egy évben (ez több mint a duplája a 3GS hasonló adatának).

Forrás: SquareTrade
Forrás: SquareTrade

A problémák nagy része egyébként balesetből fakad, jellemzően vagy leejti a tulajdonos a telefont, vagy vízbe kerül. A nem balesethez köthető meghibásodások aránya mindössze 0,5 százalék körül mozog az új és a régi készüléknél is – vagyis az iPhone 4-re egyszerűen jobban kell vigyázni, mert érzékenyebb a fizikai behatásokra, magyarul kevésbé bírja a strapát, mint az elődei.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport