Fotóval zsarol az andoridos pornóapp

2015.09.08. 11:39

Ha valaki azt gondolta, hogy ingyenpornóhoz juthat az Adult Player nevű androidos alkalmazás segítségével, óriásit tévedett. Az alkalmazás ugyanis képet készített a felhasználóról és azt zsarolásra használta fel.

A Zscaler nevű biztonsági cég fedezte fel, hogy az Adult Player egy olyan kártevőt tartalmaz, amely nem engedi a felhasználóknak, hogy használják saját telefonjukat, ha nem fizetnek váltságdíjat. Az alkalmazás egyébként nem elérhető a Google Playen.

A felhasználók abban a tudatban vannak, hogy egy pornóalkalmazást telepítenek mobiljaikra. Az alkalmazás telepítéskor mindenféle hozzáférési jogot kér, amit a legtöbben meg is adnak. Amikor elindul az app, képet készít a felhasználóról. Ezután jelenik meg a kijelzőn az ultimátum: vagy fizet 500 dollárt vagy kizárják a saját készülékéről. Bizonyíték is van arra, hogy használta az appot, ez pedig a fénykép.

Nem ez az első hasonló pornóalkalmazás, a Porn Droid azt hitette el a mobiltulajdonosokkal, hogy a készített kép az FBI-hoz kerül, hacsak nem fizetnek ki azonnal 500 dollárt. Sokan fizettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport