Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Első képek a videós iPodról

2006.03.06. 15:15
Megjelentek az első képek az új iPodról, bár lehet hogy hamisak. Még nincs pontos dátum, de elvileg áprilisban megjelenhet a készülék.

Az Apple rövidesen megjelenő videólejátszós iPodjának négyhüvelykes kijelzője és alig több mint félcentis kerete lesz, miközben a készülék főbb arányai a jelenleg is futó ötödik generációs modelléhez hasonlóak lesznek. Legalábbis most így tudja a Think Secret.

Inkább a nagyobbat

#alt#
Photoshop?
Az eredeti hírek szerint 3,5 colos lett volna a készülék kijelzője, ám a lap úgy tudja, hogy az Apple megvizsgálta mindkét verziót, és végül a nagyobbik lcd-panel mellett döntött.

Bár a jelenleg aktuális iPod is alkalmas videók lejátszására, már a megjelenés pillanatában tudni lehetett, hogy ez nem az a készülék. Az ötödik generációs iPod kijelzője ugyan nagyobb lett, mint elődeié, és a sorozatban elsőként ez a modell volt képes filmek visszajátszására, már a bejelentéskor tudni lehetett, hogy az igaz videós iPod kijelzője sokkal nagyobb lesz a megszokottnál.

Hagyományok

Mivel az Apple arra törekedett, hogy szinte az egész felületet kitöltse az lcd-panel, de közben a jól bevált navigációs kereket is meg akarták tartani, az érintőképernyős megoldáshoz folyamodtak. Legalábbis az iparági pletykák szerint az új iPod navigációs kereke csak virtuális lesz, így csak akkor jelenik meg a kijelzőn, amikor szükség van rá.

A megjelenés pontos dátumáról még nincsenek információk, a piacra kerülést nem is a készülék, hanem a hozzá tartozó tartalmak hiánya okozhatja. Az Apple már korábban elmondta, hogy csak akkor jelenik meg a lejátszó, amikor az iTuneson rendelkezésre állnak majd az első mozifilmek is, a Think Secret szerint is ez lehet a késlekedés oka: ha a kaliforniai gyártónak nem sikerül időben megegyeznie a filmstúdiókkal, csúszhat a megjelenés.

A legvalószínűbb dátumnak az áprilist tartják, hiszen ekkor lesz 30 éves az Apple, az évforduló megünnepléséhez pedig méltó díszlet lenne az új iPod, az elemzők szerint.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.