Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Távkapcsoló egyetlen gombbal

2004.10.22. 11:05
A kulcstartó méretű általános tévétávirányítón egyetlen gomb van: a kikapcsoló. Az ügyes szerkezet segítségével megszabadulhatunk az üzletekben, kávézókban és kocsmákban villódzó monitoroktól.
Úgy tűnik, több embernek van elege a tévékből, mint gondolnánk, mivel rendkívül kapós a kaliforniai Mitch Altman által kifejlesztett általános tévékikapcsoló. A TV-B-Gone weboldala egyszerűen nem bírta a terhelést, és október 22-én leállították. A gyártó szerint a gyufásdoboznyi szerkezettel bárhol ki tudunk kapcsolni szinte bármilyen típusú tévét, a repülőterektől kezdve a nyilvános mosodákon át az éttermekig.

Altman univerzális tévékikapcsolója kétszáz infrakódot ismer és általában tizenhét másodperc alatt végez a tévékkel. Ha netán ritkább típussal akad dolga, akkor is egy perc alatt lefuttatja magában - és persze kipróbálja a tévén - az összes létező kódot.

Nem kell háttérzaj

A feltalálónak az adta az ötletet, hogy egy alkalommal barátaival egy kocsmában üldögélt, és azt vette észre, hogy már nem egymással beszélgetnek, hanem valamennyien a tévét bámulják. Szerették volna kikapcsolni a készüléket, de a csapos valahova elkódorgott, így kénytelenek voltak továbbra is elviselni.

A 47 éves Altman amúgy gyerekkorában sokat tévézett, de miután megjött az esze - ez 1980-ban történt - nincs tévéje. A nyilvános helyű kikapcsolást nemzetközileg is tesztelte, jó párszor megejtette diszkréten, és szinte soha senki sem háborodott fel, hogy miért szűnt meg a háttérzaj és a monitor villódzása. Az egyetlen hely Hongkong volt, ahol visszakövetelték az adást.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!