Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Megjelent a SUSE Linux 9.0

Index
2003.10.10. 13:48
A Sulinet Expressz program keretében közel tízezer számítógépet értékesítettek a SUSE Linux nyílt forráskódú operációs rendszerrel. A SUSE Linux legújabb 9.0 verziója 2003 november elejétől vásárolható meg Magyarországon.

Az új verzió immár teljes körűen támogatja a Microsoft Windows 2000 és XP által használt NTFS fájlrendszert. Ennek következtében egy tetszőleges Windows verziót használó felhasználó mindennemű korábbi Linux-tapasztalat nélkül is képes a SUSE Linux telepítésére a Windows mellé, ígéri a SUSE közleménye.

A megszokott alkalmazások, így az OpenOffice.org, KDE, YaST mellett most még több magyar nyelvű grafikus alkalmazás található a SuSE Linux 9.0-ban. Ezek közül a legfontosabbak: a Digikam és Gphoto digitális kamera alkalmazások, a Kgpg titkosítóprogram, a Kdirstat könyvtárelemző és vizualizáló, a Kgamma monitor színkorrektor, a Kopete átfogó kommunikációs program, a Krename fájlátnevező, a Pixie képnézegető, a Kpsion nevű Psion adatmentő szoftver, a Xine és a Kaffeine médialejátszók.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.